У зајечарском позоришту потписана два протокола о сарадњи

У зајечарском позоришту потписана два протокола о сарадњи

У зајечарском позоришту потписана су два протокола о сарадњи Установе Народно позориште Тимочке Крајине – Центар за културу „Зоран Радмиловић”, од којих један са Удружењем пензионера града Зајечара, а други са Градском организацијом инвалида рада и особа са инвалидитетом.

Протоколе је потписао директор зајечарског позоришта Владимир Ђуричић са председником Удружења пензионера Миланом Богосављевићем и са председницом Организације инвалида рада Горданом Станковић.

Како је наглашено, потписници протокола могу располагати ресурсима Установе под којима се подразумевају, сала, опрема и људи. Биће има омогућене бесплатне улазнице за репризе представа зајечарског театра, као и попусти за поједине гостујуће представе, на основу чланске карте организације. Удружење пензионера и Организација инвалида рада укључиће се у активности Установе, у складу са својим могућностима и ресурсима.

Како је нагласио Владимир Ђуричић, већ је постављена рампа за особе у инвалидским колицима на улазу у зграду позоришта, а планира се и монтажна рампа на улазу у салу позоришта, која ће бити набављена у сарадњи са Градском управом, како би и поменути грађани могли да прате позоришне представе.

Милан Богосављевић и Гордана Станковић су приликом потписивања протокола истакли да је Установе „Зоран Радмиловић” једина која има је понудила било који вид сарадње и на томе су јој неизмерно захвални.