ВестиУ Зајечару је одржана 22. седница Скупштине града

У Зајечару је одржана 22. седница Скупштине града

Одржана 22.седница Скупштине града Зајечара
Фото: Град Зајечар

Одржана је 22. седница Скупштине града Зајечара.

Одборници су на самом почетку седнице усвојили Предлог Статута града Зајечара, као и Предлог Одлуке о изменама и допунама Одлуке о Градској управи града Зајечара.

Усвојена је и Одлука о ангажовању ревизора за обављање екстерне ревизије завршног рачуна Буџета града Зајечара за 2018. годину, као и Одлука о локалним комуналним таксама.

На седници је речено да се висина локалне комуналне таксе одређује методом која је прописана законом, те је начин утврђивања овог износа једнак за све локалне самоуправе у Србији, а обавезу плаћања имају само она правна лица која остварују промет већи од педесет милиона динара.

Одборници су усвојили и Одлуку о избору најповољније понуде у поступку поверавања обављања комуналне делатности линијског градског и приградског превоза путника на територији Града Зајечара, као и Одлуку о давању сагласности на коначни Нацрт јавног уговора о поверавању комуналне делатности линијског градског и приградског превоза путника на територији града Зајечара. Конкурсну документацију поднео је само један понуђач, „Николић Превоз” Д.О.О. Самариновац.

Градски парламент изменио је Одлуку о комуналном уређењу на територији града Зајечара и Одлуку о давању у закуп пословних просторија града.

Усвојен је и Програм коришћења средстава буџетског фонда за заштиту животне средине града Зајечара за 2019. годину, Програм за спровођење мера за подстицање рађања деце на територији града Зајечара, као и предлог Одлуке о начину, критеријумима и поступку доделе средстава из Буџета града Зајечара за подстицање пројеката од јавног интереса које реализују удружења.

Одборници су усвојили и Правилник о утврђивању Јавног интереса, дали сагласност на Правилник о пружању услуга у Установи за дневни боравак деце и омладине ометене у развоју, као и сагласност на програме пословања за ову годину Јавног комуналног предузећа „Водовод”, ЈКП „Зајечарпаркинг”, Јавног комунално-стамбеног предузећа „Зајечар” и Јавног комуналног предузећа „Хигијена Зајечар”.

Усвојен је и План рада за ову годину установе Народно позориште Тимочке Kрајине – Центар за културу „Зоран Радмиловић” и Финансијски план те установе за ову годину.

Одборници су данас усвојили и Решење о престанку мандата директора Историјског архива „Тимочка Крајина” и његовом именовању. Велибор Тодоров, досадашњи директор Архива, поново је именован на ту функцију, с обзиром на то да је на расписаном конкурсу био једини кандидат.

На седници је усвојено и Решење о постављењу Правобраниоца Града Зајечара, као и Предлог Решења о именовању главног урбанисте Зајечара.

За обављање функције Правобраниоца Града Зајечара, постављена је Светлана Лукић, досадашњи вршилац дужности градског Правобраниоца, док је за главног урбанисту постављен Иван Стојановић, дипломирани инжењер архитектуре из Зајечара.

Одборници су већином гласова дали сагласност и за доношење Решења и закључење уговора о давању грађевинског земљишта у закуп.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,847ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб