VestiU Zaječaru je održana 22. sednica Skupštine grada

U Zaječaru je održana 22. sednica Skupštine grada

Održana 22.sednica Skupštine grada Zaječara
Foto: Grad Zaječar

Održana je 22. sednica Skupštine grada Zaječara.

Odbornici su na samom početku sednice usvojili Predlog Statuta grada Zaječara, kao i Predlog Odluke o izmenama i dopunama Odluke o Gradskoj upravi grada Zaječara.

Usvojena je i Odluka o angažovanju revizora za obavljanje eksterne revizije završnog računa Budžeta grada Zaječara za 2018. godinu, kao i Odluka o lokalnim komunalnim taksama.

Na sednici je rečeno da se visina lokalne komunalne takse određuje metodom koja je propisana zakonom, te je način utvrđivanja ovog iznosa jednak za sve lokalne samouprave u Srbiji, a obavezu plaćanja imaju samo ona pravna lica koja ostvaruju promet veći od pedeset miliona dinara.

Odbornici su usvojili i Odluku o izboru najpovoljnije ponude u postupku poveravanja obavljanja komunalne delatnosti linijskog gradskog i prigradskog prevoza putnika na teritoriji Grada Zaječara, kao i Odluku o davanju saglasnosti na konačni Nacrt javnog ugovora o poveravanju komunalne delatnosti linijskog gradskog i prigradskog prevoza putnika na teritoriji grada Zaječara. Konkursnu dokumentaciju podneo je samo jedan ponuđač, „Nikolić Prevoz” D.O.O. Samarinovac.

Gradski parlament izmenio je Odluku o komunalnom uređenju na teritoriji grada Zaječara i Odluku o davanju u zakup poslovnih prostorija grada.

Usvojen je i Program korišćenja sredstava budžetskog fonda za zaštitu životne sredine grada Zaječara za 2019. godinu, Program za sprovođenje mera za podsticanje rađanja dece na teritoriji grada Zaječara, kao i predlog Odluke o načinu, kriterijumima i postupku dodele sredstava iz Budžeta grada Zaječara za podsticanje projekata od javnog interesa koje realizuju udruženja.

Odbornici su usvojili i Pravilnik o utvrđivanju Javnog interesa, dali saglasnost na Pravilnik o pružanju usluga u Ustanovi za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju, kao i saglasnost na programe poslovanja za ovu godinu Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod”, JKP „Zaječarparking”, Javnog komunalno-stambenog preduzeća „Zaječar” i Javnog komunalnog preduzeća „Higijena Zaječar”.

Usvojen je i Plan rada za ovu godinu ustanove Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović” i Finansijski plan te ustanove za ovu godinu.

Odbornici su danas usvojili i Rešenje o prestanku mandata direktora Istorijskog arhiva „Timočka Krajina” i njegovom imenovanju. Velibor Todorov, dosadašnji direktor Arhiva, ponovo je imenovan na tu funkciju, s obzirom na to da je na raspisanom konkursu bio jedini kandidat.

Na sednici je usvojeno i Rešenje o postavljenju Pravobranioca Grada Zaječara, kao i Predlog Rešenja o imenovanju glavnog urbaniste Zaječara.

Za obavljanje funkcije Pravobranioca Grada Zaječara, postavljena je Svetlana Lukić, dosadašnji vršilac dužnosti gradskog Pravobranioca, dok je za glavnog urbanistu postavljen Ivan Stojanović, diplomirani inženjer arhitekture iz Zaječara.

Odbornici su većinom glasova dali saglasnost i za donošenje Rešenja i zaključenje ugovora o davanju građevinskog zemljišta u zakup.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Društvene mreže

24,191PratilacaLajkuj
4,184PratilacaZaprati
1,252PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub