Timočka Timočka
Početna / Vesti / U Zaječaru je održana 71. sednica gradskog veća
Opština — Zaječar

U Zaječaru je održana 71. sednica gradskog veća

Usvojen je nacrt odluke o budžetu grada Zaječara za 2019. godinu koji iznosi 3.823.780.214,00 dinara.

Valentina Đuričić, načelnica Odeljenja za bužet i finansije je obrazlažući ovu tačku dnevnog reda istakla, da su ukupni prihodi i primanja za 2019. godinu predviđeni u iznosu od 3.823.780.214 dinara, te da su isto toliki i rashodi, s tim što je ove godine predviđen deficit, finansiran iz viška prihoda, u iznosu od 742.097.709 dinara.

Većnici su na sednici usvojili i Zaključak o utvrđivanju Predloga programa korišćenja sredstava budžetskog fonda za zaštitu životne sredine grada Zaječara za 2019. godinu, izmenili Odluku o lokalnim komunalnim taksama, i usvojili Nacrt Odluke o pristupanju izradi Plana detaljne regulacije banjsko‒turističkog kompleksa „Nikoličevo”.

Na sednici je usvojena i Odluka o usvajanju regionalnog plana upravljanja otpadom za grad Zaječar i opštine Boljevac, Bor, Kladovo, Majdanpek, Negotin i Knjaževac, Odluka o davanju Saglasnosti na Nacrt Ugovora o zajedničkom upravljanju komunalnim otradom između gradova Zaječara i Bora i opština Majdanpek, Negotin, Knjaževac, Kladovo i Boljevac, kao i Odluka o izmeni i dopuni Odluke o Gradskoj upravi u Zaječaru.

Usvojen je i Nacrt Odluke o pribavljanju nepokretnosti u ul. Timočke bune u Zaječaru u javnu svojinu grada Zaječara, neposrednom pogodbom, uz naknadu, kao i Nacrt Odluke o konverziji potraživanja u udelu kapitala privrednog društva „Trayal korporacija” a.d. Kruševac.

Većnici su usvojili i nacrte rešenja o razrešenju i imenovanju članova školskih odbora Škole za osnovno i srednje obrazovanje „Jelena Majstorović” u Zaječaru, Osnovne škole „Dositej Obradović” u Vražogrncu, „Vuk Karadžić” u Velikom Izvoru i „Hajduk Veljko” u Zaječaru.

Data je saglasnost i na Program praćenja kvaliteta površinskih voda na teritoriji grada Zaječara za 2019. godinu, Nacrt Rešenja o usvajanju Programa praćenja nivoa komunalne buke na teritoriji grada Zaječara za 2019. godinu, Predlog Zaključka o utvrđivanju Predloga programa kontrole kvaliteta vazduha na teritoriji grada Zaječara za 2019. godinu, kao i Nacrt Rešenja o obrazovanju stručne Komisije za izradu Godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta.

Na sednici je usvojena Odluka o obrazovanju institucionalne radne grupe u okviru Programa ROMAKTED — promovisanje dobrog upravljanja i osnaživanje romske zajednice na lokalnom nivou, kao i dopuna Rešenja o obrazovanju i imenovanju Komisije za podsticanje razvoja poljoprivrede Grada Zaječara.

 

Izvor:zajecar.info

Možda će Vas zanimati

Sednica Skupštine grada Zaječara

36. sednica Skupštine grada Zaječara 16. marta

U ponedeljak, 16. marta biće održana 36. sednica Skupštine grada Zaječara.Na dnevnom redu naćiće se:1. …

Uvid u birački spisak za građane sa područja mesne zajednice Vratarnica

Uvid u birački spisak za građane sa područja mesne zajednice Vratarnica

Predsednik Skupštine grada Zaječara doneo je Odluku o raspisivanju izbora za članove Saveta mesne zajednice …

Komentari

avatar
  Pretplati se  
Obavesti o

Pin It on Pinterest

Odabir pisma

Ćirilica Latinica