ВестиУ Зајечару облачно и кишовито, максимална дневна температура до 12 степени

У Зајечару облачно и кишовито, максимална дневна температура до 12 степени

Киша, локва воде
Фото: Pixabay, илустрација

У Србији топло, облачно и ветровито, местимично са кишом. Више падавина се очекује током ноћи ка недељи у северним крајевима. Ветар умерен и јак, јужни и југоисточни, на планинама и у јужном Банату са олујним ударима, крајем дана у скретању на умерен и јак северозападни. Јутарња температура од 4 до 1, у Тимочкој Крајини око 2 , највиша дневна од 12 до 18, у Неготинској Крајини око 6 степени.

Крај викенда у Зајечару обележиће углавном облачно време са кишом и пљусковима. Ветар слаб до умерен, југоисточни. Минимална температура 8, максимална дневна до 12 степени. Сутра претежно облачно са слабом кишом. Најнижа температура 7, највиша око 11 степени.

Први дан зиме доноси повремену кишу и местимично влажне коловозе, а у планинама је могућ и слаб снег, што може отежати услове за вожњу. Ово се посебно односи на путеве ван градских средина, саопштио је јутрос Ауто-мото савез Србије (АМСС) и апеловао на возаче да пажљивије возе.

Како се наводи, на ауто-путевима је и даље присутан већи број возила јер први предпразнични талас појачаног саобраћаја још траје а с првим вечерњим сатима очекује се додатно појачање саобраћаја на прилазима већих градова, што у комбинацији с влажним коловозима и смањеном видљивошћу увек доноси ванредне застоје и прекиде у саобраћају.

Према последњим информацијама добијеним од ЈП „Путеви Србије”, на наплатним станицама нема задржавања.

Како је саопштила Управа граничне полиције, путничка возила на улаз у земљу на Келебији, Хоргошу, Батровцима и код Шида чекају 60 минута, а код Прешева на излазу 30, док на осталим граничним прелазима нема задржавања.

АМСС наводи да су формиране дуже колоне путничких возила на излазу из Мађарске, на прелазима Хоргош и Келебија, као и с Хрватском на прелазу Батровци због чега треба очекивати још око пар сати задржавања на излазу из ових земаља.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,847ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб