Timočka KrajinaBoljevacU Zaječaru održan sastanak Koordinacionog odbora za realizaciju Sporazuma o zajedničkom upravljanju...

U Zaječaru održan sastanak Koordinacionog odbora za realizaciju Sporazuma o zajedničkom upravljanju komunalnim otpadom

Zaječar: Sastanak Koordinacionog odbora za realizaciju Sporazuma o zajedničkom upravljanju komunalnim otpadom
Foto: Grad Zaječar

U velikoj sali Skupštine grada Zaječara danas je održan sastanak Koordinacionog odbora za realizaciju Sporazuma o zajedničkom upravljanju komunalnim otpadom, na kome su učestvovali predstavnici gradova Zaječar i Bor, kao i predstavnici opština Majdanpek, Kladovo, Negotin, Knjaževac i Boljevac.

Na početku je usvojen zapisnik sa prethodnog sastanka Koordinacionog odbora, a nakon toga i izmenjen Predlog projekta JPP za izgradnju regionalnog centra za upravljanje otpadom i pružanje usluga tretmana i odlaganja komunalnog otpada.

Članovi Koordinacionog odbora za realizaciju Sporazuma o zajedničkom upravljanju komunalnim otpadom između grada Zaječara, grada Bora i opština Majdanpek, Kladovo, Negotin, Knjaževac i Boljevac usvojili su Regionalni plan upravljanja otpadom za pomenute gradove i opštine.

Na osnovu podrške Ministarstva životne sredine ovoj inicijativi, Koordinacioni odbor je na 18-toj sednici odobrio pokretanje postupka izmena i dopuna Regionalnog plana upravljanja otpadom u delu koji se odnosi na upravljanje industrijskim otpadom.

Nakon usvajanja novog Regionalnog plana, isti će biti dostavljen na saglasnost Ministarstvu životne sredine.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Društvene mreže

24,102PratilacaLajkuj
4,147PratilacaZaprati
1,240PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx