Тимочка КрајинаЗајечарУ Зајечару осликан мурал посвећен погинулом полицајцу Ивану Ђурђевцу (ФОТО + ВИДЕО)

У Зајечару осликан мурал посвећен погинулом полицајцу Ивану Ђурђевцу (ФОТО + ВИДЕО)

У Зајечару осликан мурал посвећен погинулом полицајцу Ивану Ђурђевцу

Полицајац Иван Ђурђевац из Зајечара, који је трагично страдао 28. марта 2022. добио је свој мурал у граду на Тимоку.

Мурал је осликан на једној згради у улици Пана Ђукића, у знак сећања на храброг полицајца који је свој живот дао, како би заштитио животе својих грађана.

У Зајечару осликан мурал посвећен погинулом полицајцу Ивану Ђурђевцу

Храброст, племенитост, емпатичност само су неке од особина које је имао Иван. Био је добар син, брат, пријатељ и колега, неко за кога сви имају само речи хвале. Све врлине које су га красиле, чиниле су да Иван буде поштован и цењен међу колегама и старешинама, а нарочито од стране грађана којима је служио. Остаће пример генерацијама полицијских службеника и онима који то желе да буду, како се херојски, пожртвовано и професинално извршавају најсложенији задаци, не жалећи свој живот.

У Зајечару осликан мурал посвећен погинулом полицајцу Ивану Ђурђевцу

Иван Ђурђевац трагично је страдао 28. марта 2022. када је на униформисане полицијске службенике који су поступали по пријави грађана, Д. З. испалио два пројектила погодивши полицајца, који је од задобијених повреда преминуо у ЗЦ Зајечар. Непосредно пре доласка патроле, Д. З. је пуцњима из ватреног оружја усмртио комшиницу В. Ђ. (1960). Нападач се након што је пуцао, забарикадирао на таванским просторијама, да би након извесног времена у њима починио самоубиство.

У Зајечару осликан мурал посвећен погинулом полицајцу Ивану Ђурђевцу

Ђурђевац је био полазник 18. класе Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици. У Министарству унутрашњих послова био је запослен од 27. маја 2019. године. Послове полицајца обављао је у Полицијској испостави у Зајечару, а у интервентној патроли радио је од средине 2020. године.

Иван Ђурђевац сахрањен је 31. марта 2022. године, на градском гробљу у Зајечару уз погребне почасти.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,848ПратилацаЛајкуј
4,398ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб