ВестиУ Зајечару претежно облачно и хладније, максимална дневна температура око 3 степена

У Зајечару претежно облачно и хладније, максимална дневна температура око 3 степена

Јесен, јаворово лишће
Фото: Pixabay, илустрација

У Србији у већем делу претежно сунчано, само преподне у јужним, југоисточним и централним крајевима претежно облачно. У источној Србији облачно и хладно са сипећом кишом. Ветар слаб и умерен, у кошавском подручју јак, а на југу Баната и доњем Подунављу повремено и олујни, југоисточни. Најнижа температура од 1 до 7, највиша од 8 до 16 степени, а на истоку око 4 степена.

Првог дана викенда у Зајечару претежно облачно и хладније. Ветар слаб до умерен, североисточни. Минимална температура 0, максимална дневна око 3 степена. У недељу облачно и свежије са сипећом кишом. Најнижа температура 1, највиша до 7 степени.

Јак ветар у кошавском подручју ствара проблеме возачима, посебно оним који управљају теретним моторним возилима, камионима са приколицом и аутобусима.

Повремено олујну јачину ветра треба очекивати на путевима у јужном Банату, на подручју Вршца и Банатског Карловца, у Београду и Новом Саду, на уласку у Ђердапску клисуру и на превојима, Тимочке и Неготинске Крајине, саопштио је јутрос Ауто-мото савез Србије.

Опасност од изненадног заношења возила најчешћи су на превојима, мостовима и надвожњацима, због тога се препоручује смањење брзине и повећање одстојања између возила.

Ван кошавског подручја возаче очекују суви коловози и добра видљивост што омогућава несметано одвијање саобраћаја.

На граничном прелазу Хоргош на излазу теретњаци чекају четири сата, на Келебији, на излазу, теретњаци чекају три сата, на Батровцима, на излазу, теретњаци чекају два сата.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,847ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб