У Злоту почела изградња новог вртића

Фото: Град Бор

У селу Злот, код Бора, почела је изградња новог вртића у оквиру Предшколске установе „Бамби“.

Некадашња „Центроистокова“ продавница, до краја године биће реконструисана и претворена у простор где ће малишани из овог села имати подједнака права као и они у граду, да стичу васпитање и образовање. Изградњом овог објекта биће обезбеђено 120 нових места за наше малишане.

Најмлађи ће коначно добити адекватан простор за одрастање и образовање, чиме ће се пружити подршка породицама и родитељима, али и новим генерацијама које долазе. Изградњом нових као и доградњом, адаптацијом и опремањем постојећих објеката, ради се на ширењу капацитета Предшколске установе у Бору.

Веома је важно да се предшколским васпитањем и образовањем обухвати што већи број деце, а да се посебна пажња посвети унапређењу квалитета система предшколског васпитања и образовања. Представници локалне самоуправе настоје да створе окружење у којем ће деца имати све услове за срећно и безбрижно детињство.

„Поносан сам на радове које смо овде у Злоту отворили и покренули. Градимо ново дечије обданиште по први пут у историји нашег лепог села Злот. Продавница која је некада била ‘Центроистокова’ која није радила последњих 15 година, ускоро ће постати једно лепо дечије обданиште. Ово су лепе ствари и лепе вести и да буде среће да добијамо још оваквих захтева, да градимо обданишта и школе“, истакао је градоначелник Бора Александар Миликић.

Укупна вредност ове инвестиције је око 30 милиона динара, очекивано време да завршетак радова предвиђен је за сам крај године. Већ почетком наредне 2025. године, уз договор са Предшколском установом „Бамби“ очекује се и пуштање у рад новог вртића и први пријем деце.