Ученици зајечарских школа остварили запажене резултате на 16. Међународном такмичењу из математике у Видину

Гимназија Зајечар и ОШ „Десанка Максимовић” Зајечар — 16. Међународно такмичење из математике у Видину
Фото: Гимназија Зајечар

На 16. Међународном математичком такмичењу, одржаном 19. октобра у Видину (Бугарска) зајечарски ученици постигли су запажене резултате.

На такмичењу у Видину поред ученика зајечарске Гимназије и основаца из школе „Десанка Максимовић” учешће су узели и ђаци из Ниша и Ивањице, али и они из земље домаћина (Видин, Монтана, Белоградчик, Дунавци, Кула, Софија), као и ученици из Румуније (Слатина, Крајова, Корабија).

Најбољи пласман и прво место на поменутом такмичењу остварили су основци Основне школе „Десанка Максимовић”: Павле Маринковић (VIII-2), Анастасија Шоршокановић (VI-1), Јован Пејовић (V-3).

Друго место припало је Димитрију Ђорђевићу (IV-1), док су трећепласирани били Матеја Ђорђевић (IV-2), Ленка Јовановић (V-1), Петар Кулић (ВИ-2) и Дуња Илиц (VII-1).

Запажен резултат освојила је и Тара Лазаревић (VII-1).

Изванредни су били и ученици зајечарске Гимназије: Милош Васиљевић (1. место), Петар Васиљевић (1. место), Страхиња Соколовић (2. место), Бранко Грбић (2. место) и Зоран Лунгановић (3. место).

Домаћини су посебно рангирали ученике из Србије и Румуније, док је у укупном пласману (рачунајући и ученике из Бугарске), Петар Васиљевић, ученик IV рареда зајечарске Gимназије, освојио прву награду.