Timočka KrajinaMajdanpekUdruženje građana „Nismo sami” Majdanpek za pomoć obolelima od malignih bolesti počelo...

Udruženje građana „Nismo sami” Majdanpek za pomoć obolelima od malignih bolesti počelo sa radom

Udruženje građana „Nismo sami” Majdanpek – Pomoć obolelima od malignih bolesti

Udruženje građana „Nismo sami” Majdanpek za pomoć obolelima od malignih bolesti počelo je sa radom u Majdanpeku.

Cilj ovog Udruženja jeste pomoć i podrška obolelima od malignih bolesti.

Udruženje je neprofitno, biće finansirano isključivo donacijama i možda nekom simboličnom članarinom, organizovanjem dobrotvornih manifestacija i slično, navodi Lidija Tešić, predsednik Udruženja građana „Nismo sami” Majdanpek.

„Ja sam žena lečena od raka dojke, borbu sam započela pre dve i po godine, sada se osećam kao pobednik. Kao neko ko je prošao sve faze lečenja, operacija, hemoterapije, zračne terapije, biološka, veoma dobro znam koliko je snage, volje, podrške i novca potrebno da se prođe taj mukotrpni period od dijagnoze do kraja lečenja, koji je u mom slučaju trajao više od godinu dana, i sa kojim se problemima i nevoljama suočavaju onkološki bolesnici. Moja priča oko osnivanja Udruženja građana ’Nismo sami’ krenula je spontano, mada sam ja i pre toga smatrala da se onkološkim bolesnicima u našoj opštini ne pomaže kao u drugim gradovima Srbije. Otvorila sam grupu na Fejsbuku pod tim nazivom ’Nismo sami’. Onda sam korak po korak došla na ideju da to bude zvanično registrovano Udruženje građana za pomoć obolelima od malignih bolesti”, kaže Tešić.

Tešić dodaje da je znala da to iziskuje mnogo vremena, truda, troškova, ali je rešila da to uradi.

„Na moje iznenađenje dobila sam podršku velikog broja mojih prijatelja, poznanika, sugrađana, drugih udruženja na području grada. Od pre nekoliko dana Udruženje građana ’Nismo sami’ zvanično je počela sa radom. Moj cilj je pomoć i podrška obolelima od malignih bolesti. Udruženje je neprofitno, biće finansirano isključivo donacijama i možda nekom simboličnom članarinom, organizovanjem dobrotvornih manifestacija i slično. Organizovaćemo skupove i predavanja o preventivnim pregledima, značaju ranog otkrivanja bolesti. Psihološka podrška je isto jako bitna”, rekla je Tešić.

Tešić napominje da očekuje od lokalnih privrednika, a pre svega od kompanije „ZiJin” u Majdanpeku da će uzeti učešće u finansiranju ovog Udruženja.

„Mislim da bi bilo moralno da učestvuju u poboljšanju kvaliteta života obolelih građana. Zatim, pre svega očekujem od lokalne samouprave i njenih čelnika da usvoje bar neke od naših predloga i time daju svoj doprinos našem radu i pomognu obolelima. Želim i da čelnim ljudima Opštine Majdanpek predočim naš plan i naše ciljeve, kao i svim relevantnim političkim strukturama koje čine Skupštinu naše opštine. Moram i ovom prilikom da se zahvalim svima koji su me podržali u ovoj inicijativi, pre svega svima koji su imali dovoljno poverenja i davali novac kojim sam pokrila sve troškove registracije i svih ostalih oko osnivanja, što veruju da radim pravu stvar”, poručuje Tešić.

Promocija Uudruženja građana „Nismo sami” Majdanpek biće održana 4. avgusta 2022. u Majdanpeku, a predsednica Lidija Tešić kaže da će tom prilikom biti podeljene pristupnice, sakupljaće se dobrovoljni prilozi i prodavati rukotvorine građana Majdanpeka.

„Sav prihod od toga biće uplaćen na račun Udruženja. Pozivam sve prijatelje, obolele od bilo koje vrste malignih bolesti, članove njihovih porodica i sve sugrađane, privrednike, vlasnike zanatskih radnji, organizacije i udruženja koja deluju u našoj opštini, Srpsku pravoslavnu crkvu i našeg sveštenika Vladu Vuković, direktore kompanije ’ZiJin’, javnih preduzeća, opštinsku vlast i političke partije Skupštine Majdanpeka da se u što većem broju okupimo, da budu naši gosti, da ih bolje upoznamo sa ciljevima i planovima našeg Udruženja i pokažemo humanost na delu. Jer bolest ne pravi razliku ni po kom osnovu”, zaključuje Lidija Tešić, predsednik Udruženja građana „Nismo sami” Majdanpek.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Društvene mreže

23,992PratilacaLajkuj
4,089PratilacaZaprati
1,238PratilacaZaprati
160PratilacaBaci sub
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx