Тимочка КрајинаМајданпекУдружење грађана „Нисмо сами” Мајданпек за помоћ оболелима од малигних болести почело...

Удружење грађана „Нисмо сами” Мајданпек за помоћ оболелима од малигних болести почело са радом

Удружење грађана „Нисмо сами” Мајданпек – Помоћ оболелима од малигних болести

Удружење грађана „Нисмо сами” Мајданпек за помоћ оболелима од малигних болести почело је са радом у Мајданпеку.

Циљ овог Удружења јесте помоћ и подршка оболелима од малигних болести.

Удружење је непрофитно, биће финансирано искључиво донацијама и можда неком симболичном чланарином, организовањем добротворних манифестација и слично, наводи Лидија Тешић, председник Удружења грађана „Нисмо сами” Мајданпек.

„Ја сам жена лечена од рака дојке, борбу сам започела пре две и по године, сада се осећам као победник. Као неко ко је прошао све фазе лечења, операција, хемотерапије, зрачне терапије, биолошка, веома добро знам колико је снаге, воље, подршке и новца потребно да се прође тај мукотрпни период од дијагнозе до краја лечења, који је у мом случају трајао више од годину дана, и са којим се проблемима и невољама суочавају онколошки болесници. Моја прича око оснивања Удружења грађана ’Нисмо сами’ кренула је спонтано, мада сам ја и пре тога сматрала да се онколошким болесницима у нашој општини не помаже као у другим градовима Србије. Отворила сам групу на Фејсбуку под тим називом ’Нисмо сами’. Онда сам корак по корак дошла на идеју да то буде званично регистровано Удружење грађана за помоћ оболелима од малигних болести”, каже Тешић.

Тешић додаје да је знала да то изискује много времена, труда, трошкова, али је решила да то уради.

„На моје изненађење добила сам подршку великог броја мојих пријатеља, познаника, суграђана, других удружења на подручју града. Од пре неколико дана Удружење грађана ’Нисмо сами’ званично је почела са радом. Мој циљ је помоћ и подршка оболелима од малигних болести. Удружење је непрофитно, биће финансирано искључиво донацијама и можда неком симболичном чланарином, организовањем добротворних манифестација и слично. Организоваћемо скупове и предавања о превентивним прегледима, значају раног откривања болести. Психолошка подршка је исто јако битна”, рекла је Тешић.

Тешић напомиње да очекује од локалних привредника, а пре свега од компаније „ZiJin” у Мајданпеку да ће узети учешће у финансирању овог Удружења.

„Мислим да би било морално да учествују у побољшању квалитета живота оболелих грађана. Затим, пре свега очекујем од локалне самоуправе и њених челника да усвоје бар неке од наших предлога и тиме дају свој допринос нашем раду и помогну оболелима. Желим и да челним људима Општине Мајданпек предочим наш план и наше циљеве, као и свим релевантним политичким структурама које чине Скупштину наше општине. Морам и овом приликом да се захвалим свима који су ме подржали у овој иницијативи, пре свега свима који су имали довољно поверења и давали новац којим сам покрила све трошкове регистрације и свих осталих око оснивања, што верују да радим праву ствар”, поручује Тешић.

Промоција Уудружења грађана „Нисмо сами” Мајданпек биће одржана 4. августа 2022. у Мајданпеку, а председница Лидија Тешић каже да ће том приликом бити подељене приступнице, сакупљаће се добровољни прилози и продавати рукотворине грађана Мајданпека.

„Сав приход од тога биће уплаћен на рачун Удружења. Позивам све пријатеље, оболеле од било које врсте малигних болести, чланове њихових породица и све суграђане, привреднике, власнике занатских радњи, организације и удружења која делују у нашој општини, Српску православну цркву и нашег свештеника Владу Вуковић, директоре компаније ’ZiJin’, јавних предузећа, општинску власт и политичке партије Скупштине Мајданпека да се у што већем броју окупимо, да буду наши гости, да их боље упознамо са циљевима и плановима нашег Удружења и покажемо хуманост на делу. Јер болест не прави разлику ни по ком основу”, закључује Лидија Тешић, председник Удружења грађана „Нисмо сами” Мајданпек.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,846ПратилацаЛајкуј
4,399ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб