ВестиУглавном сунчано и ветровито, до 15 степени

Углавном сунчано и ветровито, до 15 степени

Град Зајечар – Људи шетају

У Србији јутро хладно местимично са слабим приземним мразом, а на северу и са локалном појавом мраза и на два метра висине. Током дана у већем делу претежно сунчано и мало топлије, а само на истоку уз променљиву облачност понегде са краткотрајном кишом, а на планинама са снегом. Ветар слаб и умерен, северозападни и западни. Јутарња температура од -1 до 5, а највиша од 12 до 15 степени.

У Зајечару углавном сунчано. Дуваће умерен до јак ветар, северозападног правца. Минимална температура 2, максимална дневна око 13 степени. Сутра претежно сунчано. Најнижа температура 2, највиша до 18 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Побољшање биометеоролошке ситуације повољно ће утицати на већину хронично оболелелих особа.

Известан опрез се саветује срчаним и цереброваскуларним болесницима, као и психички нестабилним особама.

Код метеоропата су могући реуматски болови и депресија.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују могуће слабе падавине као и слаб снег у вишим планинским пределима, те се саветује већи опрез у вожњи и држање одстојања.

Возаче могу изненадити местимично мокре деонице путева, а када је брзина неприлагођена тада је проклизавање возила изнененадно и неочекивано, упозоравају из АМСС.

У Тимочкој Крајини путеви су суви до делимично влажни. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали, у клисури Коренатац и на Бабином зубу.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на аутопутевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 5.30 часова, нема задржавања на граничним прелазима на путничким терминалима. На теретним терминалима на граничним прелазима на излазу из Србије камиони се задржавају: на Батровцима и Шиду три сата, на прелазу Хоргош два сата а на Келебији сат времена.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,847ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб