Ујутру мраз, преко дана сунчано

Град Зајечар – Људи шетају

У Србији ујутро хладно са слабим и умереним мразем, а током дана ће бити претежно сунчано. После подне се очекује постепено наоблачење са севера, а слаба пролазна киша увече се очекује у Војводини, а током ноћи местимично и у осталим крајевима. На планинама ће током ноћи провејавати снег. Дуваће слаб ветар променљивог правца, увече и ноћу у скретању на слаб до умерен северозападни. Најнижа температура од -10 до -1, а највиша од 6 до 12 степени.

У Зајечару сунчано, али хладно. Минимална температура -4, максимална дневна око 11 степени. Дуваће умерен ветар, југозападног правца. Сутра делимично облачно. Најнижа температура -6, највиша до 12 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Биометеоролошке прилике неповољно ће утицати на кардио и цереброваскуларне болеснике као и на особе са психичким тегобама.

Метеоропатске реакције су могуће у виду нервозе и смањене радне способности.

Свим учесницима у саобраћају препоручује се додатни опрез.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују местимично влажни коловози.

Саобраћај је умереног интензитета.

Саветује се максималан опрез при вожњи, јер због могућих ниских температура у јутарњим и вечерњим сатима, постоји могућност појаве местимичне поледице на путевима, а поготово на деоницама које се простиру дуж речних токова, котлина, клисура, као и на путним објектима.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона који су учестали због киша, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су делимично влажни. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали и у клисури Коренатац. 

  • До 30. јуна 2024. године, у периоду од 07:00 до 17:00 часова, изводиће се радови на рехабилитацији државног пута првог Б реда број 37, деоница Бор – Вражогрнац. У зони радова саобраћај ће се одвијати наизменичним пропуштањем возила и биће регулисан семафорима. Радови ће бити обезбеђени адекватном саобраћајном сигнализацијом и опремом.
  • Изводе се радови на државном путу II Б реда број 398, на деоници Брусничка петља – Брусник (од км 17+900 до км 24+750). Током извођења радова, саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила. Планирани завршетак радова је 16.02.2024. године, уколико временски услови то дозволе. Радови су обезбеђени адекватном сабраћајном сигнализацијом и опремом.
  • Услед оштећења коловоза на снази је измена режима саобраћаја на државном путу II А реда број 222, деоница Кална-Јабучко Равниште, у близини Бабиног зуба. Саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила а постављена је привремена саобраћајна сигнализација као и баријере са знацима сужења коловоза и првенства пролаза.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:30 часова, на граничним прелазима и на путничким терминалима нема дужих задржавања. На теретним терминалима на излазу из Србије задржавања: на Богојеву 660 минута; на Батровцима 420 минута; на Шиду 300 минута; на Хоргошу 240 минута; на Келебији 120 минута; на Бездану на излазу 360 минута, а на улазу у Србију 120 минута.