ВестиУјутру потребан кишобран, током дана разведравање

Ујутру потребан кишобран, током дана разведравање

Киша, људи носе кишобран
Фото: Pixabay, илустрација

У Србији претежно облачно и хладније местимично са кишом и пљусковима који ће понегде на југу и југоистоку бити праћени грмљавином. Послеподне постепен престанак падавина и разведравање прво на северу и западу. Ветар слаб до умерен и северозападни, увече у скретању на југозападни. Јутарња температура од 6 до 10 , а највиша од 12 до 16 степени.

У Зајечару преподне киша, током облачно и престанак падавина. Умерен до јак ветар, западни и југозападни. Минимална температура 8, максимална дневна око 16 степени. Сутра делимично облачно и суво. Најнижа температура 6, највиша до 24 степена.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Неповољне биометеоролошке прилике за хронично оболелеле и осетљиве особе.

Опрез се саветује астматичарима и кардиоваскуларним болесницима.

Реуматски болови и поремећаји сна су очекивани као метеоропатске реакције.

Свим учесницима у саобраћају се препоручује максимална концентрација.

АМСС

У Србији возаче, због кише, јутрос чекују тежи услови вожње, а уз умерен број возила саобраћај на ауто-путевима и главним путним правцима се одвија успорено.

Како је саопштено из АМСС-а, видљивост је смањена.

У северним крајевима Србије коловози су влажни или мокри због повремених краткотрајних пљускова, док су у западним и централним деловима као и на подручју Београда падавине интезивније па је на коловозу више воде па је потребна пажња уз спорију вожњу и одстојање између возила.

На наплатним станицама нема задржавања возила.

На путничким терминалима граничних прелаза нема дужих задржавања возила. Камиони на теретним терминалима граничних прелаза на излазу на прелазу Хоргош чекају шест сати, на прелазима Келебија, Батровци и Шид четири сата, а на прелазу Бездан три сата.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,849ПратилацаЛајкуј
4,391ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб