Timočka KrajinaZaječarPočela sadnja drvoreda u ulici Ivana Milutinovića u Zaječaru

Počela sadnja drvoreda u ulici Ivana Milutinovića u Zaječaru

Počela sadnja drvoreda u ulici Ivana Milutinovića u Zaječaru
Foto: JKP „Timok – održavanje” Zaječar

Nakon završene kompletne rekonstrukcije ulice Ivana Milutinovića u Zaječaru, Javno komunalno preduzeće „Timok – održavanje” počelo je sadnju gorskog javora, tako da će ta zaječarska ulica uskoro dobiti još lepši izgled.

Jasmina Basalić, šef Službe „Zelenila” JKP „Timok – održavanje” ističe da su formirane nove zelene površine u toj ulici, koja će dobiti 89 sadnica gorskog javora.

„Nove zelene površine su formirane u vidu uskih traka ograničenih ivičnjacima između pešačkog dela trotoara i kolovoza, širine od jednog metra do 1.35. Sadnja drvorednih sadnica je izvršena u ugrađenim betonskim prstenovima, koji će usmeravati rast korenovog sistema. Takođe, ugrađena su i perforirana creva radi kvalitetnijeg zalivanja”, rekla je Basalić.

Gorski javor (Acer Pseudoplatanus) je listopadno stablo iz porodice sapindovki. Ono što je, prema rečima nadležnih, važno za stanovnike ulice Ivana Milutinovića je da javor nije alergogena vrsta.

„Sadnice koje sadimo su školovane sa busenom, starosti 10 godina, visine oko 3 metra i prsnog prečnika 5–6 centimetara. Ono što je važno je da javor nije alergogena vrsta i da je otporan na uslove u gradskoj sredini”, objasnila je Basalić.

Nakon rekonstrukcije ulice Pavla Ilića, iz Javnog komunalnog preduzeća „Timok – održavanje” najavljuju da će sa sadnjom drvoreda početi i u toj zaječarskoj ulici.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Društvene mreže

24,189PratilacaLajkuj
4,185PratilacaZaprati
1,252PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub