Тимочка КрајинаЗајечарПочела садња дрвореда у улици Ивана Милутиновића у Зајечару

Почела садња дрвореда у улици Ивана Милутиновића у Зајечару

Почела садња дрвореда у улици Ивана Милутиновића у Зајечару
Фото: ЈКП „Тимок – одржавање” Зајечар

Након завршене комплетне реконструкције улице Ивана Милутиновића у Зајечару, Јавно комунално предузеће „Тимок – одржавање” почело је садњу горског јавора, тако да ће та зајечарска улица ускоро добити још лепши изглед.

Јасмина Басалић, шеф Службе „Зеленила” ЈКП „Тимок – одржавање” истиче да су формиране нове зелене површине у тој улици, која ће добити 89 садница горског јавора.

„Нове зелене површине су формиране у виду уских трака ограничених ивичњацима између пешачког дела тротоара и коловоза, ширине од једног метра до 1.35. Садња дрворедних садница је извршена у уграђеним бетонским прстеновима, који ће усмеравати раст кореновог система. Такође, уграђена су и перфорирана црева ради квалитетнијег заливања”, рекла је Басалић.

Горски јавор (Ацер Псеудоплатанус) је листопадно стабло из породице сапиндовки. Оно што је, према речима надлежних, важно за становнике улице Ивана Милутиновића је да јавор није алергогена врста.

„Саднице које садимо су школоване са бусеном, старости 10 година, висине око 3 метра и прсног пречника 5–6 центиметара. Оно што је важно је да јавор није алергогена врста и да је отпоран на услове у градској средини”, објаснила је Басалић.

Након реконструкције улице Павла Илића, из Јавног комуналног предузећа „Тимок – одржавање” најављују да ће са садњом дрвореда почети и у тој зајечарској улици.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,801ПратилацаЛајкуј
4,396ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб