ВестиУмерено до потпуно облачно, понегде с кишом

Умерено до потпуно облачно, понегде с кишом

Зајечар — Центар

У Србији ће данас бити умерено до потпуно облачно местимично са кишом, на планинама повремено са снегом. На северу и западу Србије преподне претежно сунчано. Дуваће умерен до јак северни ветар, увече у слабљењу. Најнижа температура од 0 до 6, а највиша од 6 до 12 степени.

У Зајечару умерено облачно, местимично с кишом у току дана. Дуваће умерен, источни ветар. Минимална температура 2, максимална дневна до 11 степени. Сутра променљиво облачно, повремено с кишом и краткотрајним локалним пљусковима. Најнижа температура 3, највиша око 14 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Биометеоролошке прилике могу изазвати појачање тегоба код хроничних болесника.

Астматичарима и особама са обољењима срца се саветује опрезност.

Од метеоропатских реакција могући су главобоља, реуматски болови и нерасположење.

Неопходна је додатна пажња у саобраћају.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују местимично мокри коловози.

Радови су у току на више деоница у Србији и ту је потребан додатни опрез.

Саобраћај је умереног интензитета.

У Тимочкој Крајини путеви су влажни. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали, у клисури Коренатац и на Бабином зубу. 

  • Од 8. априла до 31. маја 2022. године, у периоду од 07:00 до 17:00 часова, изводиће се радови на редовном одржавању, на делу државног пута II А реда број 169, место Шљивар, код Зајечара.
  • до 19. маја 2022. године изводе се радови на рехабилитацији коловоза на делу државног пута I Б реда број 35, на деоници Зајечар (Вршка чука)–Књажевац (Кална). За време извођења радова, саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила, помоћу семафора на 6 деоница, свака деоница је дужине 600 м, а размак између деоница је од 3 до 4 км. Радови су обезбеђени адекватном саобраћајном сигнализацијом и опремом 24 часа непрекидно.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на аутопутевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:45 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима: на Хоргошу и на Батровцима на излазу из Србије задржавање за путничка моторна возила је 60 минута. На теретним терминалима на граничним прелазима на излазу из Србије камиони се задржавају: на Градини 120 минута и на Хоргошу 90 минута.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,847ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб