Умерено облачно, поподне више сунца

Град Зајечар – Људи шетају

У Србији преподне умерено до потпуно облачно, местимично са кишом и краткотрајним пљусковима, углавном на западу, југозападу и југу земље. После подне мања облачност, уз дуже сунчане интервале. Само на северу и североистоку Војводине цео дан облачно, уз пљускове са грмљавином. Ветар слаб и умерен источни и југоисточни, у кошавском подручју повремено јак, у планинским пределима јужне Србије и североисточни. Најнижа температура од 9 до 15 степени, а највиша од 17 степени до 22 степена.

У Зајечару променљиво облачно са више сунца. Минимална температура 7, максимална дневна до 18 степени. Дуваће умерен до јак ветар, источног правца. Сутра сунчано и мало топлије. Најнижа температура 9, највиша око 24 степена.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Релативно повољне биометеоролошке прилике погодоваће свим хроничним болесницима и осетљивим особама.

Известан опрез се саветује кардиоваскуларним болесницима.

Метеоропате могу осетити проблеме са сном и благу главобољу.

Препоручује се умерена физичка активност.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују суви коловози.

Саобраћај је умереног интензитета, поподне се очекују веће гужве.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су суви. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали и у клисури Коренатац. 

  • До 30. јуна 2024. године, у периоду од 07:00 до 17:00 часова, изводиће се радови на рехабилитацији државног пута првог Б реда број 37, деоница Бор – Вражогрнац. У зони радова саобраћај ће се одвијати наизменичним пропуштањем возила и биће регулисан семафорима. Радови ће бити обезбеђени адекватном саобраћајном сигнализацијом и опремом.
  • Изводе се радови на државном путу II Б реда број 398, на деоници Брусничка петља – Брусник (од км 17+900 до км 24+750). Током извођења радова, саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила. Планирани завршетак радова је 1. јуна 2024. године. Радови су обезбеђени адекватном сабраћајном сигнализацијом и опремом.
  • Услед оштећења коловоза на снази је измена режима саобраћаја на државном путу II А реда број 222, деоница Кална-Јабучко Равниште, у близини Бабиног зуба. Саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила а постављена је привремена саобраћајна сигнализација као и баријере са знацима сужења коловоза и првенства пролаза.
  • Услед активирања клизишта на државном путу II Б реда број 396, деоница Поречки мост – Мироч, саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила. Моле се учесници у саобраћају да поштују постављену привремену саобраћајну сигнализацију и да прилагоде брзину кретања условима на путу.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:30 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима нема дужих задржавања. На теретним терминалима на излазу из Србије: на Хоргошу 360 минута; на Келебији и на Батровцима 240 минута; на Сремској Рачи 60 минута.