Timočka Timočka
Početna / Vesti / Uputstvo građanima Zaječara za ostvarivanje prava na dodelu paketa osnovnih životnih namirnica i higijenskih sredstava
Grad Zaječar: Dodela paketa osnovnih životnih namirnica i higijenskih sredstava

Uputstvo građanima Zaječara za ostvarivanje prava na dodelu paketa osnovnih životnih namirnica i higijenskih sredstava

Na osnovu Zaključka Štaba za vanredne situacije grada Zaječara, o utvrđivanju kriterijuma za dodelu paketa osnovnih životnih namirnica i higijenskih sredstava, sekretar Crvenog krsta Zaječar, Vladan Marković doneo je uputstvo građanima za ostvarivanje prava na dodelu paketa osnovnih životnih namirnica i higijenskih sredstava.

 1. Ugrožena lica koja imaju prebivalište na teritoriji Grada Zaječara ili su interno raseljena lica sa boravištem na teritoriji Grada Zaječara mogu ostvariti pravo na dodelu paketa osnovnih životnih namirnica i higijenskih sredstava, po sledećim kriterijumima:
  1) Korisnici novčane socijalne pomoći sa presekom na dan 29.02.2020. godine, a koji nisu korisnici narodne kuhinje, s tim da ukoliko žive u zajedničkom domaćinstvu šest ili više članova porodice, ta porodica može dobiti najviše dva paketa, a ukoliko u istom zajedničkom domaćinstvu žive dva ili više korisnika novčane socijalne pomoći paket dobija samo jedan od tih korisnika;
  2) Korisnici narodne kuhinje koji nisu korisnici novčane socijalne pomoći;
  3) Lica koja se nalaze na dostavljenim spiskovima udruženja koja pripadaju najugroženijim socijalno-ekonomskim kategorijama stanovništva na teritoriji grada Zaječara.
 2. Lica koja ne ispunjavaju kriterijume iz tačke 1. ovog Uputstva, mogu se prijaviti za paket samo ako se nalaze u stanju neodložne socijalne potrebe i ne mogu za sebe i svoju porodicu obezbediti osnovne životne namirnice. Navedena lica su dužna da prilikom preuzimanja paketa potpišu izjavu da pod krivičnom i materijalnom odgovornošću izjavljuju da nisu u stanju da za sebe i svoju porodicu obezbede osnovne životne namirnice dok traje vanredno stanje u Republici Srbiji. Prijave navedenih lica iz ove tačke Uputstva vrše se u okviru kol centra Grada Zaječara i Crvenog krsta Zaječar, u vremenu od 09:00 časova do 12:00 časova svakog radnog dana na sledeće brojeve telefona:
  • 064/88-65-305
  • 064-88-65-306
 3. Telefonske razgovore će obavljati stručna lica pri Centru za socijalni rad „Zaječar”, vršiti proveru potreba i formirati spiskove lica iz tačke 2. ovog Uputstva. Spiskovi će biti dostavljani Crvenom krstu Zaječar.
 4. Za lica iz tačke 1. i 2. Uputstva, a stariji su od 65 godina isporuka paketa obavezno će se vršiti na adresu prebivališta ili boravišta tih lica.
 5. Poverenici civilne zaštite Štaba za vanredne situacije Grada Zaječara za ugrožena lica iz tačke 2. Uputstva, a koja imaju prebivalište u selima, sačiniće spiskove lica koja su se prijavila za paket sa imenom i prezimenom lica, njegovom adresom prebivališta, JMBG i brojem lične karte i proslediti ih CSR sa popunjenim i potpisanim izjavama iz tačke 2. ovog Uputstva. Navedene spiskove i navedene popunjene i potpisane Izjave poverenici dostavljaju stručnim licima CSR iz tačke 2. ovog Uputstva, koji navedene spiskove prosleđuju Crvenom krstu Zaječar.

Možda će Vas zanimati

Timočka Krajina — COVID-19

Epidemiološka situacija na teritoriji Timočke Krajine – 15.01.2021.

Epidemiološka situacija na teritoriji Timočke Krajine – petak, 15.01.2021.ZAJEČARNa osnovu 58 novoobrađenih PCR i AG …

Danas promenljivo oblačno i suvo, za vikend ledeni dani

U Srbiji ujutro hladno sa slabim i umerenim mrazom, ponegde po kotlinama maglovito. Prepodne umereno …

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx
()
x

Pin It on Pinterest

Odabir pisma

Ćirilica Latinica