Тимочка Тимочка
Почетна / Вести / „Ускршњи базар” у Зајечару до 20. априла (ФОТО)
„Ускршњи базар” 2019

„Ускршњи базар” у Зајечару до 20. априла (ФОТО)

У Зајечару је свечано отворен четврти „Ускршњи базар”, који је ове године окупио око 70 излагача. Ускршњи базар трајаће до суботе 20. априла 2019.

Излагачи су представили производе од меса и месних прерађевина, млека, меда, вина и ракије, али и предмете домаће радиности.

„Ускршњи базар” 2019

„Ускршњи базар” 2019

„Ускршњи базар” 2019

„Пре свега бих изразио задовољство да смо ми као РПK Зајечар успели да сачувамо наше три манифестације: Међународни сајам ’Здраво, домаће, природно’, као и два базара ’Уксршњи’ и ’Новогодишњи’. Полако, али сигурно ово прераста у једну традиционалну манифестацију. И ове године биће присутно негде око 70 излагача, а држимо се концепта из ранијег периода, да базари буду мањег обима, а у време сајма „Здраво, домаће, природно” дође преко 300 излагача. На базару поново имамо излагаче из целе Србије: Војводина, Пирот, Ниш, Лесковац, као и цео Тимочки регион. Трудимо се да на базару буду присутни људи који су прави пријатељи сајма и покушавамо да дигнемо такву једну манифестацију на виши ниво. На овом базару дајемо могућност, не само суграђанима из Зајечара и околине, него и грађанима Тимочког региона, а последњих година и нашим пријатељима из Бугарске да дођу, да виде, да окусе и пробају, и на крају да купе ове производе које имамо на једном месту. Интересовање је заиста превелико за ’Ускршњи базар’”, истакао је Дејан Тошић, директор РПK за Зајечарски и Борски округ.

„Ускршњи базар” 2019

„Ускршњи базар” 2019

„Ускршњи базар” 2019

Тошић је додао да су овакви базари права прилика за мале произвођаче да се повежу са великим произвођачима и да на тај начин остваре сарадњу.

„Ускршњи базар” 2019

„Ускршњи базар” 2019

„Ускршњи базар” 2019

„Ускршњи базар” 2019

„Ускршњи базар” ће бити отворен до 20 сати, а у суботу до 15 сати. Организатори овогодишњег Ускршњег базара су Регионална привредна комора Зајечар и Туристичка организација, уз подршку Града Зајечара.

Можда ће Вас занимати

Матична библиотека „Светозар Марковић” Зајечар

Зајечарска библиотека данас прославља 154. рођендан

Читаоница Зајечарска је почела са радом 27. новембра 1866. године, те данас Матична библиотека „Светозар …

Црвени крст Зајечар: Добровољно давање крви

Акција добровољног давања крви 2. децембра у Зајечару

Црвени крст Зајечар у сарадњи са Службом за трансфузију крви из Ниша у среду, 2. …

Претплатите се
Обавести о
guest
0 Коментара
Уграђене повратне информације
Погледајте све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо Ваше мишљење, оставите коментарx
()
x

Pin It on Pinterest

Одабир писма

Ћирилица Латиница