Тимочка Тимочка
Почетна / Вести / „Ускршњи базар” у Зајечару до 20. априла (ФОТО)
„Ускршњи базар” 2019

„Ускршњи базар” у Зајечару до 20. априла (ФОТО)

У Зајечару је свечано отворен четврти „Ускршњи базар”, који је ове године окупио око 70 излагача. Ускршњи базар трајаће до суботе 20. априла 2019.

Излагачи су представили производе од меса и месних прерађевина, млека, меда, вина и ракије, али и предмете домаће радиности.

„Ускршњи базар” 2019

„Ускршњи базар” 2019

„Ускршњи базар” 2019

„Пре свега бих изразио задовољство да смо ми као РПK Зајечар успели да сачувамо наше три манифестације: Међународни сајам ’Здраво, домаће, природно’, као и два базара ’Уксршњи’ и ’Новогодишњи’. Полако, али сигурно ово прераста у једну традиционалну манифестацију. И ове године биће присутно негде око 70 излагача, а држимо се концепта из ранијег периода, да базари буду мањег обима, а у време сајма „Здраво, домаће, природно” дође преко 300 излагача. На базару поново имамо излагаче из целе Србије: Војводина, Пирот, Ниш, Лесковац, као и цео Тимочки регион. Трудимо се да на базару буду присутни људи који су прави пријатељи сајма и покушавамо да дигнемо такву једну манифестацију на виши ниво. На овом базару дајемо могућност, не само суграђанима из Зајечара и околине, него и грађанима Тимочког региона, а последњих година и нашим пријатељима из Бугарске да дођу, да виде, да окусе и пробају, и на крају да купе ове производе које имамо на једном месту. Интересовање је заиста превелико за ’Ускршњи базар’”, истакао је Дејан Тошић, директор РПK за Зајечарски и Борски округ.

„Ускршњи базар” 2019

„Ускршњи базар” 2019

„Ускршњи базар” 2019

Тошић је додао да су овакви базари права прилика за мале произвођаче да се повежу са великим произвођачима и да на тај начин остваре сарадњу.

„Ускршњи базар” 2019

„Ускршњи базар” 2019

„Ускршњи базар” 2019

„Ускршњи базар” 2019

„Ускршњи базар” ће бити отворен до 20 сати, а у суботу до 15 сати. Организатори овогодишњег Ускршњег базара су Регионална привредна комора Зајечар и Туристичка организација, уз подршку Града Зајечара.

Можда ће Вас занимати

Гробље

ЈКП „Хигијена” Зајечар: Обавештење закупцима гробних места да измире своја доспела, а неизмирена дуговања

Јавно комунално предузеће „Хигијена” Зајечар позвало је све закупце гробних места да измире своја доспела, …

Тимочки Зодијак: Дневни хороскоп за 16. јануар 2021.

И овај дан можете да се опустите и предате уживањима, јер небо и аспекти мирују, …

Претплатите се
Обавести о
guest
0 Коментара
Уграђене повратне информације
Погледајте све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо Ваше мишљење, оставите коментарx
()
x

Pin It on Pinterest

Одабир писма

Ћирилица Латиница