Тимочка КрајинаБорУсвојен Предлог одлуке о изради плана детаљне регулације подручја ветроелектране „Снага Истока”...

Усвојен Предлог одлуке о изради плана детаљне регулације подручја ветроелектране „Снага Истока” на 5. седници Градског већа у Бору

5. седница Градског већа града Бора

У Бору је одржана 5. седница Градског већа, на којој се одлучивало о 12 тачака дневног реда.

5. седница Градског већа града Бора

Једна од најбитнијих тачака јесте израда плана изградње ветропарка „Снага Истока“ на потезу Велики Крш, планина Стол и Дели Јован, снаге 450 мегавата. Рок за израду плана је годину дана. Први ветропарк биће на Црном врху, снаге 300 мегавата.

Александар Миликић – градоначелник Бора

„Имали смо на овој седници Градског већа 12 тачака, од тога ће 10 ићи на седници Скупштине као допуна дневног реда. Најбитнија тачка јесте изградња ветропаркова. Изградња ветропаркова представља будућност развоја зелене енергије на територији Републике Србије и града Бора. Новим законом, који је у процедури, биће предвиђено одвајање одређених финансијских средстава локалним самоуправама на чијим територијама се граде ветроелектране, што ће бити озбиљан извор прихода за сам град у наредном периоду. Сигуран сам да ће оба ветропарка јачине 750 мегавата допринети развоју и Града Бора и пуњењу локалног буџета“, истакао је градоначелник Бора Александар Миликић.

Градски већници усвојили су већином гласова Предлог решења о исправци техничких грешака у саставном делу одлуке о усвајању почетног ликвидационог извештаја Апотеке „Бор“ у ликвидацији.

5. седница Градског већа града Бора

„Град Бор је у предходне 2,5 године, у великом делу измирио обавезе према добављачима у износу нешто мало мањем од 600 милина динара. У буџету за 2022. годину определили смо 113 милиона динара за измиривање обавеза према запосленима. Очекујемо да до краја ове године ликвидациони управник заврши ликвидацију Апотекарске установе ‘Бор’ и да ставимо тачку на то. Укупан износ, када се буде завршио цео процес плаћање обавеза града Бора са свим каматама, биће нешто већи од 650 милиона динара. За тај новац смо могли много тога да урадимо за наше грађане али смо морали да измиримо историјска дуговања. Овим смо показали да можемо упоредо да плаћамо сва дуговања која су нам остављена али и да радимо на развоју самог града“, додао је Миликић.

На 5. седници Градског већа у Бору усвојен је и Предлог одлуке о промени оснивачког акта „Народне библиотеке Бор“, „Музеја рударства и металургије“ и Установе „Центар за културу града Бора“. Такође, већници су изгласали и Предлог закључка о усвајању извештаја о раду Градске управе града Бора. Већином гласова донета усвојен је и Извештај о раду Туристичке организације Бор за 2021. годину, као и Извештај о раду Надзорног одбора Туристичке организације Бор за протеклу годину.

5. седница Градског већа града Бора

О свим овим тачкама одлучиваће одборници локалног парламента на 2. седници Скупштине града Бора.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,847ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб