ВестиУтврђена динамика градње фабрике „Аптив” у Зајечару

Утврђена динамика градње фабрике „Аптив” у Зајечару

ГУ Зајечар: Састанак са представницима компаније „Аптив”
Фото: Град Зајечар

На управо завршеном састанку, у кабинету градоначелника Зајечара, са највишим представницима мултинационалне компаније „Аптив” (Даблин; Република Ирска) предвођеним Луисом Фигуеиредом (Португалија) и Мартином Вилиамсом (Р. Ирска), коначно је, након предходног договора са кабинетом председника Вучића и одговорнима у Влади РС и РАС-у, утврђена динамика градње фабрике, ове компаније, у Зајечару.

Дефинитивно је одлучено да од старта ово буде гринфилд инвестиција и да уместо раније предвиђених 20.000 м2 укупна површина производних хала буде 30.000 м2.

Састанак са представницима компаније „Аптив”
Фото: Град Зајечар

Након завршетка инфраструктурних обавеза преузетих од стране републичких јавних предузећа и државе Србије, као и од града Зајечара, очекује се, од стране извођача, ангажованог од компаније „Аптив”, да градњу започне најкасније крајем новембра месеца.

Рад прве фазе (од три предвиђене) фабрике треба очекивати крајем марта наредне године док би обука првих упошљених радника започела већ у овој години у фабрици у Новом Саду (претходно је била планирана у фабрици у Румунији али је звог пандемије донета оваква одлука). Пун капацитет рада (све три фазе) и упошљеност свих 2.100 радника очекује се до краја октобра 2021. године.

Обилазак терена са представницима компаније „Аптив”
Фото: Град Зајечар

Данашњим разговорима и обиласку терена будуће фабрике, у индустријској зони „Запад”, присуствовали су и будући директор зајечарског „Аптив-а” господин Адориан Иоарт (РО) као и вођа пројекта „Аптив – Зајечар” господин Борис Милић.

Обилазак терена са представницима компаније „Аптив”
Фото: Град Зајечар

„Поред личног задовољства, због доласка ове мултинационалне компаније у наш град, изразио сам, као градоначелник, захвалност у име свих оних којима је Зајечар у срцу и који одавно чекају једну овакву производну инвестицију, и компанији ’Аптив’(која се одлучила за наш град) и лично председнику Републике Србије, господину Александру Вучићу, који се здушно борио и залагао да једна оваква фабрика ‘дође’ у Зајечар. Ово је прилика коју одавно чекамо и за коју смо уверени да ће дати ‘нови живот’ нашем граду. Говорили смо ‘има наде’ и та надања се коначно испуњавају”, рекао је градоначелник Бошко Ничић после састанка.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Претплатите се
Обавести о
guest
0 Коментара
Уграђене повратне информације
Погледајте све коментаре
Претплатите се
Обавести о
guest
0 Коментара
Уграђене повратне информације
Погледајте све коментаре

Društvene mreže

24,103ПратилацаЛајкуј
4,148ПратилацаЗапрати
1,240ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб
0
Волели бисмо да чујемо Ваше мишљење, оставите коментарx