VestiUtvrđena dinamika gradnje fabrike „Aptiv” u Zaječaru

Utvrđena dinamika gradnje fabrike „Aptiv” u Zaječaru

GU Zaječar: Sastanak sa predstavnicima kompanije „Aptiv”
Foto: Grad Zaječar

Na upravo završenom sastanku, u kabinetu gradonačelnika Zaječara, sa najvišim predstavnicima multinacionalne kompanije „Aptiv” (Dablin; Republika Irska) predvođenim Luisom Figueiredom (Portugalija) i Martinom Viliamsom (R. Irska), konačno je, nakon predhodnog dogovora sa kabinetom predsednika Vučića i odgovornima u Vladi RS i RAS-u, utvrđena dinamika gradnje fabrike, ove kompanije, u Zaječaru.

Definitivno je odlučeno da od starta ovo bude grinfild investicija i da umesto ranije predviđenih 20.000 m2 ukupna površina proizvodnih hala bude 30.000 m2.

Sastanak sa predstavnicima kompanije „Aptiv”
Foto: Grad Zaječar

Nakon završetka infrastrukturnih obaveza preuzetih od strane republičkih javnih preduzeća i države Srbije, kao i od grada Zaječara, očekuje se, od strane izvođača, angažovanog od kompanije „Aptiv”, da gradnju započne najkasnije krajem novembra meseca.

Rad prve faze (od tri predviđene) fabrike treba očekivati krajem marta naredne godine dok bi obuka prvih upošljenih radnika započela već u ovoj godini u fabrici u Novom Sadu (prethodno je bila planirana u fabrici u Rumuniji ali je zvog pandemije doneta ovakva odluka). Pun kapacitet rada (sve tri faze) i upošljenost svih 2.100 radnika očekuje se do kraja oktobra 2021. godine.

Obilazak terena sa predstavnicima kompanije „Aptiv”
Foto: Grad Zaječar

Današnjim razgovorima i obilasku terena buduće fabrike, u industrijskoj zoni „Zapad”, prisustvovali su i budući direktor zaječarskog „Aptiv-a” gospodin Adorian Ioart (RO) kao i vođa projekta „Aptiv – Zaječar” gospodin Boris Milić.

Obilazak terena sa predstavnicima kompanije „Aptiv”
Foto: Grad Zaječar

„Pored ličnog zadovoljstva, zbog dolaska ove multinacionalne kompanije u naš grad, izrazio sam, kao gradonačelnik, zahvalnost u ime svih onih kojima je Zaječar u srcu i koji odavno čekaju jednu ovakvu proizvodnu investiciju, i kompaniji ’Aptiv’(koja se odlučila za naš grad) i lično predsedniku Republike Srbije, gospodinu Aleksandru Vučiću, koji se zdušno borio i zalagao da jedna ovakva fabrika ‘dođe’ u Zaječar. Ovo je prilika koju odavno čekamo i za koju smo uvereni da će dati ‘novi život’ našem gradu. Govorili smo ‘ima nade’ i ta nadanja se konačno ispunjavaju”, rekao je gradonačelnik Boško Ničić posle sastanka.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Društvene mreže

24,102PratilacaLajkuj
4,147PratilacaZaprati
1,240PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx