Timočka KrajinaBorVežba „Sistem 2021” u Boru: Simulacija spašavanja putnika iz prevrnutog autobusa

Vežba „Sistem 2021” u Boru: Simulacija spašavanja putnika iz prevrnutog autobusa

Vežba „Sistem 2021” u Boru
Foto: Grad Bor

Taktičko-operativna vežba „Sistem 2021” uspešno je realizovana i u Boru.

Ovom prilikom, u Boru je prikazana vežba spasavanja povređenih putnika iz autobusa koji je s mosta sleteo u provaliju.

Vežba „Sistem 2021” u Boru
Foto: Grad Bor

U vežbi su učestvovali pripadnici Sektora za vanredne situacije i službe Hitne medicinske pomoći, dok su pripadnici Gorske službe spasavanja na specijalnm nosilima izvlačili povređene iz autobusa u provaliji.

Vežba „Sistem 2021” u Boru
Foto: Grad Bor

„Ono u šta smo danas mogli da se uverimo, na 50 lokacija širom zemlje, među kojima je i grad Bor, jeste da građani Srbije mogu da se osećaju bezbedno i sigurno jer ih čuva i o njihovoj bezbednosti brine sistem civilne zaštite koji je na jednom zaista visokom i zavidnom nivou, naročito kada govorimo o našem gradu. Važno je da svi daju svoj doprinos kako bi se kriza razrešila. Grad Bor je izuzetno organizovan kada je reč o vanrednim situacijama, između ostalog i zbog iskustva iz rudnika”, poručio je gradonačelnik Bora i komandant Štaba za vanredne situacije u Boru Aleksandar Milikić.

Vežba „Sistem 2021” u Boru
Foto: Grad Bor

U proteklom periodu vatrogasno-spasilačka jedinica u Borskom upravnom okrugu opremljena je novim vozilima i opremom. Takođe i predstavnici Civilne zaštite su opremljeni.

„Drago mi je da smo u prethodnim godinama uspeli da, zajedno sa Republikom Srbijom, kroz projekte koje smo realizovali u prekograničnoj saradnji sa Rumunijom, na lokalnom nivou opremimo poverenike Civilne zaštite, da unapredimo i osavremenimo našu vatrogasno-spasilačku jedinicu novim vozilima i opremom, a današnja vežba ’Sistem 2021’ pokazala je da raspolažemo značajnim kapacitetima zaštite naših sugrađana u slučaju nezgoda. Pokazalo se da kada postoji dobar i organizovan sistem, kada postoje kvalitetni ljudi, ali i dobra oprema, gradski Štab za vanredne situacije može da odgovori na sve izazove. Oko 150 pripadnika zaštite spasavanja, od pripadnika Vatrogasne jedinice, preko Hitne pomoći, do pripadnika Gorske službe spasavanja, pokazali su spremnost da odgovore ozbiljnim zadacima i osiguraju bezbednost naših sugrađana u ovakvim situacijama”, naglasio je Milikić.

Vežba „Sistem 2021” u Boru
Foto: Grad Bor

U vežbi „Sistem 2021” u Srbiji učestvovalo je preko 8.000 ljudi.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Društvene mreže

23,058PratilacaLajkuj
3,817PratilacaZaprati
1,278PratilacaZaprati
113PratilacaBaci sub
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx
()
x