Тимочка Тимочка
Почетна / Вести / Више од 100 различитих садржаја из културе доступно у дигиталној форми
Министарство културе и информисања Републике Србије — Дигитални садржаји установа културе на интернету

Више од 100 различитих садржаја из културе доступно у дигиталној форми

Министарство културе и информисања Србије саопштило је да иако су установе и организације у области културе затвориле своја врата за посетиоце водећи рачуна о здрављу грађана и поштујући мере Владе уведене због пандемије вируса COVID-19, култура није и неће остати недоступна грађанима.

Иако су установе и организације у области културе затвориле своја врата за посетиоце водећи рачуна о здрављу грађана Србије и поштујући мере Владе уведене због пандемије вируса COVID-19, култура није остала недоступна грађанима.

Уз подршку Министарства културе и информисања, бројних установа културе, цивилног сектора и уметника, у претходних десет дана објављено је више од 100 различитих садржаја у дигиталној форми. Позоришне представе, документарни и играни филмови, концерти, доступни су преко YouTube канала. Виртуелне туре музеја, археолошких локалитета, споменика културе, доступне су на један клик. Књиге, часописи и друго штиво доступно је на интернет презентацијама библиотека, архива и издавача. Уз то, део садржаја доступан је на језицима националних мањина и страним језицима.

И у времену тешком и пуном неизвесности за цео свет, сектор културе показао је своју виталност и прилагодљивост коришћењем дигиталне технологије која се показала од великог значаја за рад у кризним друштвеним ситуацијама, наводи се у саопштењу Министарства културе. На сајту Министарства културе и информисања kultura,gov.rs, сада можете да пронађете комплетан списак свих доступних онлајн  културних садржаја заједно са линковима.

Можда ће Вас занимати

Рајачка народна школа здравља: "Имунитет стада" — COVID-19

Рајачка народна школа здравља: Да ли ће пастири остати без стада?

Јучерашњи извештај о епидемиолошкој ситуацији и развоју епидемије вируса COVID-19 у Србији, говори да се …

Рајачка школа здравља: О корона вирусу

Рајачка народна школа здравља: Три господарице живота

Данима очекујемо да Кризни штаб донесе неку нову одлуку, ефикаснију, која би спречила даље напредовање …

Претплатите се
Обавести о
guest
0 Коментара
Уграђене повратне информације
Погледајте све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо Ваше мишљење, оставите коментарx
()
x

Pin It on Pinterest

Одабир писма

Ћирилица Латиница