Timočka Timočka
Početna / Vesti / Više od 100 različitih sadržaja iz kulture dostupno u digitalnoj formi
Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije — Digitalni sadržaji ustanova kulture na internetu

Više od 100 različitih sadržaja iz kulture dostupno u digitalnoj formi

Ministarstvo kulture i informisanja Srbije saopštilo je da iako su ustanove i organizacije u oblasti kulture zatvorile svoja vrata za posetioce vodeći računa o zdravlju građana i poštujući mere Vlade uvedene zbog pandemije virusa COVID-19, kultura nije i neće ostati nedostupna građanima.

Iako su ustanove i organizacije u oblasti kulture zatvorile svoja vrata za posetioce vodeći računa o zdravlju građana Srbije i poštujući mere Vlade uvedene zbog pandemije virusa COVID-19, kultura nije ostala nedostupna građanima.

Uz podršku Ministarstva kulture i informisanja, brojnih ustanova kulture, civilnog sektora i umetnika, u prethodnih deset dana objavljeno je više od 100 različitih sadržaja u digitalnoj formi. Pozorišne predstave, dokumentarni i igrani filmovi, koncerti, dostupni su preko YouTube kanala. Virtuelne ture muzeja, arheoloških lokaliteta, spomenika kulture, dostupne su na jedan klik. Knjige, časopisi i drugo štivo dostupno je na internet prezentacijama biblioteka, arhiva i izdavača. Uz to, deo sadržaja dostupan je na jezicima nacionalnih manjina i stranim jezicima.

I u vremenu teškom i punom neizvesnosti za ceo svet, sektor kulture pokazao je svoju vitalnost i prilagodljivost korišćenjem digitalne tehnologije koja se pokazala od velikog značaja za rad u kriznim društvenim situacijama, navodi se u saopštenju Ministarstva kulture. Na sajtu Ministarstva kulture i informisanja kultura,gov.rs, sada možete da pronađete kompletan spisak svih dostupnih onlajn  kulturnih sadržaja zajedno sa linkovima.

Možda će Vas zanimati

Republika Srbija — COVID-19

U Srbiji još 27 pozitivnih na korona virus, bez preminulih u poslednja 24 sata

U Republici Srbiji je do 15:00 časova 30. maja 2020. godine registrovano ukupno 11.381 potvrđeni …

Narodni muzej „Zaječar”

Radosna vest za grad Zaječar: Uskoro rekonstrukcija zaječarskog Muzeja

Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije odobrilo je Narodnom muzeju „Zaječar” 4.000.000,00 dinara za nastavak …

Komentari

avatar
  Pretplati se  
Obavesti o

Pin It on Pinterest

Odabir pisma

Ćirilica Latinica