ВестиВише од 200 људи ангажовано на гашењу пожара на Старој планини

Више од 200 људи ангажовано на гашењу пожара на Старој планини

Пожар на Старој планини
Фото: МУП РС

На гашењу пожара на Старој планини ангажовано је више од 200 људи, ватрогасаца-спасилаца, припадника Жандармерије, радника „Србија шуме” и грађана, а пожаром није угрожено становништво и имовина.

Гашење пожара отежава неприступачан терен и велика надморска висина, због чега се до места где гори шума и растиње не може доћи ватрогасним возилима.

Пожар на Старој планини
Фото: МУП РС

На гашењу пожара ангажовани су ватрогасци-спасиоци из Пирота, Ниша, Димитровграда, Бабушнице, Зајечара, Лесковца, Смедерева, Панчева, Јагодине, Шапца и Крушеваца. Пожар на Старој планини избио је на бугарској страни одакле се проширио на територију Републике Србије.

Пожар на Старој планини
Фото: МУП РС

У пожарима који су захватили Пчињски округ такође нема угроженог становништва и објеката, а на гашењу је ангажовано више од 130 ватрогасаца-спасилаца из Врања, Београда, Новог Сада, Крагујевца, Краљева, Ваљева, Сремске Митровице, Ниша и Лесковца. Пожар се гаси у четири сектора на територији Босилеграда, Трговишта, Сурдулице и Честелина.

Пожар на Старој планини
Фото: МУП РС

На гашењу пожара у Пчињском округу ангажована је и Хеликоптерска јединица Министарства унутрашњих послова Републике Србије.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,846ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб