ВестиВрх топлог таласа, температура до 40 степени

Врх топлог таласа, температура до 40 степени

Старије жене седе у парку
Фото: Pixabay, илустрација

У већем делу Србије сунчано и веома топло. На северу и западу Србије, уз локални развој облачности, појава краткотрајних пљускова са грмљавином, који ће бити вероватнији послеподне, увече и у току ноћи. У кошавском подручју дуваће умерен и јак, југоисточни ветар, а у осталим крајевима слаб до умерен, југозападни. Крајем дана и у току ноћи ветар у скретању на северозападни и у слабљењу. Најнижа температура од 16 до 24 степени, у кошавском подручју до 28, а највиша од 35 до 40 степени.

У Зајечару сунчано и веома топло. Ветар слаб до умерен, источни. Минимална температура 19, максимална дневна око 38 степени. У четвртак преподне углавном ведро и сунчано, у току дана наоблачење, повремено са кишом. Најнижа температура 20, највиша до 38 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Биометеоролошке прилике ће неповољно утицати на већину хронично оболелих и осетљивих особа, па им се саветује опрез, смањење физичких активности и придржавање савета лекара.

Променљиво расположење, поспаност и смањена концентрација су могуће метеоропатске рекције.

Препоручује се адекватна заштита од УВ зрачења. У саобраћају је неопходно повећање опрезности.

АМСС

На главним и фреквентнијим путевима возаче очекује умерен интензитет саобраћаја, али и даље појачан због туристичке сезоне, кажу из АМСС.

За данас се очекује веома топло време са највишом температуром и до 40 степени Целзијуса и возачима се саветује да возе пажљивије и избегавају вожњу у најтоплијем делу дана.

На наплатним станицама нема задржавања.

Возила на путничким терминалима граничних прелаза на излазу из земље чекају и више сати. На прелазу Шид чекају пет сати, на прелазу Бездан два и по сата, на Хоргошу чекају три сата, на Келебији четири сата и на Батровцима два сата.

За камионе на теретним терминалима нема задржавања.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,849ПратилацаЛајкуј
4,391ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб