Тимочка Тимочка
Почетна / Тимочка Крајина / Бор / Вучић обишао Борски округ: Будућност Бора је загарантована! (ФОТО)
Александар Вучић у посети Борском округу

Вучић обишао Борски округ: Будућност Бора је загарантована! (ФОТО)

Председник Републике Србије у оквиру кампање „Будућност Србије” обишао је Борски округ. Свој обилазак завршио је у центру Бора, где се обратио грађанима источне Србије. Вучић је подсетио да треба улагати у инфраструктуру, јер добри путеви могу довести нове инвеститоре у овај део земље.

„Радићемо сада 12,5 километара пута Неготин—Зајечар и недалеко од Бора код Николичева. Урадићемо студију изводљивости пројеката, комплетну брзу саобраћајницу од Параћина до скретања за Шарбановац и до скретања за Зајечар. Тиме ћемо убрзати путеве и обезбедити долазак инвеститора, јер они неће да дођу ако имају лоше путеве. За овај дунавски део Борског округа, идемо од Пожаревца аутопут, тих 20 километара пута. Урадићемо брзу саобраћајницу Велико Градиште, Голубац, Доњи Милановац. Остаће нам само Доњи Милановац и Kладово, што ћемо за две или три године да урадимо. Остаје нам Бор—Жагубица, да урадимо и Бор—Мајданпек и тиме бисмо на најбољи могући начин решили да урадимо главне регионалне саобраћајнице. Још много новца ћемо да уложимо у локалне путеве”, поручио je Вучић.

Александар Вучић у посети Борском округу

Александар Вучић у посети Борском округу

Раније у току дана, председник Вучић обишао је РТБ Бор, где је разговарао са запосленима. У обраћању грађанима, он је истакао да је будућност Бора и РТБ-а загарантована.
„Проналаском стратешког партнера, кинеске компаније ’ZiJin’, загарантована је будућност Бора и РТБ-а, јер је план државе да у цео Борски округ уложи 50 милиона евра само за годину дана. Самим тим и грађани ће имати веће плате, ’ZiJin’ је једна од најбољих светских компанија, а за пет или шест година ће се шестоструко повећати производња бакра”, каже Вучић.

Александар Вучић у посети Борском округу

Вучић је такође подсетио да је нешто што га забрињава јесте и то да у Бору и околини има нешто више од 100 хиљада становника и да је морталитет већи од наталитета у овом делу Србије. Он је рекао да стопа наталитета мора да се повећа, како би и Срби као нација опстали.

„Ми немамо будућност ако то не променимо, неће бити ни Бора ни Мајданпека, ни Kладова ни Неготина”, поручио је Вучић.

Александар Вучић у посети Борском округу

Председник Србије Александар Вучић подсетио је да је прошло 15 година од погрома над Србима на Kосову и Метохији, и да Србија тако нешто више никада неће дозволити.

Пре него што се председник Вучић обратио, присутнима се обратила и премијерка Србије — Ана Брнабић. Она је најпре честитала грађанима Бора на добијању статуса града, а потом је подсетила због чега треба обићи округе у Србији.

Александар Вучић у посети Борском округу

„Влада је чула шта грађани мисле, како оцењују њен рад до сада, шта још додатно може да се уради, да се погледају искрено у очи и да виде докле се стигло. Без искрености, не можемо даље. Влада је у Бор уложила 10 милиона евра у инфраструктуру, у домове здравља, вртиће, школе, у објекте културе, стипендије… Локалне самоуправе, које су биле девастиране, подизали смо тиме што смо давали у инфраструктуру, из текуће буџетске резерве, а имали смо новца јер је Александар Вучић покренуо мере фискалне консолидације, умели да штедимо и паметно да располажемо новцем”, каже Брнабић.

Александар Вучић у посети Борском округу

Александар Вучић у посети Борском округу

Председник Александар Вучић је обишао и Неготин, Kладово, Ртково и Рогљево где се сусрео са грађанима.

Александар Вучић у посети Борском округу

Скупу у Бору присуствовали су и грађани Зајечара, Бољевца, Мајданпека, који су на скуп дошли организованим превозом — аутобусима.

Александар Вучић у посети Борском округу

Александар Вучић у посети Борском округу

Можда ће Вас занимати

83. седница Општинског већа општине Неготин

Одржана 83. седница Општинског већа општине Неготин

На данас одржаној, 83. седници Општинског већа општине Неготин, којом је председавао Владимир Величковић, председник …

142. седница Градског већа града Зајечара

Одржана 142. седница Градског већа града Зајечара

Данас је у великој сали Скупштине града одржана 142. седница Градског већа града Зајечара. Већници …

Претплатите се
Обавести о
guest
0 Коментара
Уграђене повратне информације
Погледајте све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо Ваше мишљење, оставите коментарx
()
x

Pin It on Pinterest

Одабир писма

Ћирилица Латиница