ВестиWеб верзија Google Drive-а добија offline мод уређивања датотека

Wеб верзија Google Drive-а добија offline мод уређивања датотека

Google Drive — Collaborations
Фото: Google Drive / Промо

Google је представио новости које се тичу њиховог сервиса за складиштење података у облаку Google Drive.

Новост је опција „Offline preview” која корисницима омогућава уређивање Docs, Sheets и Slides докумената када корисници нису повезани на Интернет или је интернет веза слаба.

Треба напоменути да је исте документе већ могуће уређивати без интернет везе, али само ако се претходно уђе у одговарајућу апликацију (Docs, Sheets или Slides), док је сад исто могуће учинити директно из Google Drive wеб апликације.

За активирање опције потребно је означити датотеку коју желите да користите у offline начину рада, путем дедициране опције до које се стиже десним кликом мишем на одабрану датотеку.

Путем интерфејса кориснику ће се дати до знања да је та датотека ускладиштена на њиховом уређају те да се може уређивати без приступа Интернету. Сивом бојом биће означене датотеке које није могуће модификовати на овај начин.

 

Извор: itvesti.info

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Претходни чланак
Следећи чланак

Društvene mreže

24,793ПратилацаЛајкуј
4,390ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб