Timočka KrajinaBorZa Odeljenje pedijatrije Doma zdravlja u Boru novi ultrazvučni aparat

Za Odeljenje pedijatrije Doma zdravlja u Boru novi ultrazvučni aparat

Foto: Grad Bor

Na Odeljenje pedijatije Doma zdravlja u Boru stigao je novi ultrazvučni aparat.

Vrednost aparata je 8,7 miliona dinara, a sredstva su obezbeđena iz budžeta grada Bora.

„Ovaj aparat mnogo znači, jer smo do sada decu na pregled morali da šaljemo u bolnicu koja poseduje ultrazvučne aparate. To je prilično komplikovano i zbog zakazivanja i zbog vremenskog razmaka, dok mi ne dobijemo zveštaj specijaliste koji je obavio pregled kukova. Ovaj aparat nam skraćuje vreme u smislu praćenja deteta, dok su bebe u savetovalištu pa prilikom pregleda može da se obavi i pregled kukova koji je obavezan u trećem mesecu života i dalje tokom rasta deteta u prvoj godini života“ rekla je pedijatar, dr Marijana Stojanović Ljubić.

Ona je dodala da će se opremanjem Doma zdravlja novim aparatima unaprediti pružanje usluga pacijentima, ali i olakšati rad lekarima.

„Programom kojim smo ove godine pripremili iz budžeta grada Bora, stigao je još jedan novi ultrazvučni aparat za Dom zdravlja, tačnije za Odeljenje pedijatrije.
Zahvaljujući ovom aparatu, smanjiće se liste čekanja za pregled kukova naših najmlađih sugrađana. Naš zadatak je da ubrzamo proces pregleda i lečenja pacijenata u cilju bolje i kvalitetnije usluge zdravstvene zaštite“, istakao je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

Milikić je dodao da je za neophodnu medicinsku opremu iz budžeta grada Bora ove godine izdvojeno je preko 400 miliona dinara. Lokalna samouprava će i naredne godine zajedno sa Domom zdravlja i Opštom bolnicom nastaviti opremanje ovih zdravstvenih ustanova.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Društvene mreže

24,195PratilacaLajkuj
4,187PratilacaZaprati
1,252PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub