Тимочка КрајинаБорЗа Одељење педијатрије Дома здравља у Бору нови ултразвучни апарат

За Одељење педијатрије Дома здравља у Бору нови ултразвучни апарат

Фото: Град Бор

На Одељење педијатије Дома здравља у Бору стигао је нови ултразвучни апарат.

Вредност апарата је 8,7 милиона динара, а средства су обезбеђена из буџета града Бора.

„Овај апарат много значи, јер смо до сада децу на преглед морали да шаљемо у болницу која поседује ултразвучне апарате. То је прилично компликовано и због заказивања и због временског размака, док ми не добијемо звештај специјалисте који је обавио преглед кукова. Овај апарат нам скраћује време у смислу праћења детета, док су бебе у саветовалишту па приликом прегледа може да се обави и преглед кукова који је обавезан у трећем месецу живота и даље током раста детета у првој години живота“ рекла је педијатар, др Маријана Стојановић Љубић.

Она је додала да ће се опремањем Дома здравља новим апаратима унапредити пружање услуга пацијентима, али и олакшати рад лекарима.

„Програмом којим смо ове године припремили из буџета града Бора, стигао је још један нови ултразвучни апарат за Дом здравља, тачније за Одељење педијатрије.
Захваљујући овом апарату, смањиће се листе чекања за преглед кукова наших најмлађих суграђана. Наш задатак је да убрзамо процес прегледа и лечења пацијената у циљу боље и квалитетније услуге здравствене заштите“, истакао је градоначелник Бора Александар Миликић.

Миликић је додао да је за неопходну медицинску опрему из буџета града Бора ове године издвојено је преко 400 милиона динара. Локална самоуправа ће и наредне године заједно са Домом здравља и Општом болницом наставити опремање ових здравствених установа.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,846ПратилацаЛајкуј
4,396ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб