ВестиЗа почетак викенда очекује нас претежно облачно и прохладно време, највиша дневна...

За почетак викенда очекује нас претежно облачно и прохладно време, највиша дневна температура око 14 степени

Мушкарац шета са својим псом
Фото: Pixabay, илустрација

У Србији ујутру облачно, местимично са слабом кишом. Током дана умерено облачно и суво, увече на западу, а током ноћи и у осталим крајевима јаче наоблачење са кишом, само ће се на истоку током читавог дана задржати облачно и тмурно са сипећом кишом. Ветар слаб и умерен, послеподне јак, а на југу Баната и у доњем Подунављу и са ударима олујне јачине, југоисточни. Најнижа температура од 0 до 5, највиша од 7 до 14 степени.

Почетак викенда у Зајечару обележиће претежно облачно и суво време. Ветар слаб до умерен, јужни и југоисточни. Минимална температура 4, максимална дневна око 10 степени. Првог дана викенда углавном облачно са местимичним пљусковима и кишом. Најнижа температура 3, највиша око 9 степени.

Појачан саобраћај очекује се данас послеподне на свим фреквентнијим путевима, због чега је могуће формирање колона на појединим местима, где је због радова кретање возила наизменично или је вожња успорена, саопштио је Ауто-мото савез Србије.

У појединим крајевима источне Србије и на путевима у Војводини повремено слаба киша може условљавати влажне коловозе.

Возачи који се одлуче да викенд проведу на Копонику, при врху ове планине возиће по местимично расквашеном или угаженом снегу.

Сличне услове вожње очекују и оне који ће користити путеве у више пределе Сјенице, Ивањице и Новог Пазара.

Магла смањује видљивост на подручју Ваљева, а има је на Копаонику и Црном Врху.

На наплатним станицама, као ни граничним прелазима нема задржавања.

Камиони, међутим, дуже чекају на границама, па се тако на Хоргошу чека и до 10 сати.

На излазу из земље на прелазу Келебија чекају шест сати, на Батровицма четири, на Богојеву и Сремској Рачи три сата, а на Градини 150 минута.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,847ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб