Тимочка КрајинаБорЗа суфинансирање цркава и верских заједница на територији града Бора из локалног...

За суфинансирање цркава и верских заједница на територији града Бора из локалног буџета издвојено 13 милиона динара

Фото: Град Бор

За суфинансирање цркава и верских заједница на територији града Бора, ове године је из локалног буџета издвојено 13 милиона динара.

У току је реновирање фасаде цркве Светог Петра и Павла у Брестовцу,па је тим поводом градоначелник Бора Александар Миликић са сарадницима обишао радове.

„Овај храм изграђен је 1940. године и временом су елементи фасаде постали ослабљени и оштећени, што је довело до потребе за обновом. Овај пројекат је пример како подршка из буџета града може имати дуготрајне позитивне ефекте на културну баштину и осећај заједништва. И зато ћемо и у наредним годинама у договору са свештенством наставити да улажемоу обнову и изградњу верских храмова на подручју града Бора“ истакао је Миликић.

По завршетку радова у Брестовцу, почеће радови на уређењу храма Светог Георгија у Бору, а већ наредне седмице биће постављен темељ за верски објекат на Новом борском гробљу.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,736ПратилацаЛајкуј
4,360ПратилацаЗапрати
1,263ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб