ВестиЗабелела се Србија, највиша дневна температура до 7 степени

Забелела се Србија, највиша дневна температура до 7 степени

У Србији облачно и хладније са снегом, понегде у нижим пределима и кишом, осим на северу Војводине где ће се задржати суво време. Очекује се даље повећање висине снежног покривача, значајније у југозападним, југоисточним и источним пределима земље. Послеподне и увече слабљење и постепени престанак снега, као и делимично разведравање. Ветар слаб и умерен, на истоку повремено и јак, северни и североисточни. Најнижа температура од -4 до 1 степен, највиша од 1 до 7 степени.

У Зајечару углавном облачно са снежним падавинама. Умерен до јак ветар, северни и североисточни. Минимална температура 0, максимална дневна око 4 степена. Сутра променљиво облачно са сунчаним интервалима. Најнижа температура -1, највиша до 8 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Очекивана биометеоролошка ситуација изазиваће уобичајене тегобе код већине хроничних болесника.

Опрез се саветује особама са повишеним крвним притиском и респираторним тегобама.

Од метеоропатских реакција могући су реуматски болови и нерасположење.

Препоручује се повећана концентрација свим учесницима у саобраћају.

АМСС

Ауто-мото савез Србије упозорио је возаче на кишу и суснежицу у нижим пределима и поледицу и снег у планинским крајевима.

Магла, сумаглица и ниска облачност смањују видљивост, а вода на коловозу попуњава колотраге, неравнине и друга оштећења.

На путничким терминалима граничних прелаза нема задржавања.

Камиони на теретним терминалима на излазу из Србије на прелазима Бачка Паланка и Хоргош чекају три сата, а на прелазу Батровци око два сата.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,847ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб