Тимочка КрајинаЗајечарЗадужбинарски концерт у Зајечару ”У част предака за будућност потомака” 29. марта

Задужбинарски концерт у Зајечару ”У част предака за будућност потомака” 29. марта

Задужбинарски концерт у Зајечару ”У част предака за будућност потомака” биће одржан у зајечарском позоришту, у петак 29. марта 2024.

Почетак је у 19:00 сати.

Православно спортско удружење “СВЕТИ СРБ и ја” и Крфско друштво грчко-српског пријатељства, уз домаћинство и покровитељство Града Зајечара и благослов Епархије Тимочке организују Задужбинарски концерат под називом “У част предака, за будућност потомака” у Народном позотишту Тимочке Крајине ”Зоран Радмиловић”, у Зајечару.

Концерт изводи 60 уметника са Крфа, чланова мешовитог хора Културног друштва ”Паксос” и хора ”Ковертура”, који ће својим специфичним приступом, другачијем и разноврснијем хорском репертоару, провести кроз грчки мелос инспирисани традицијом, копозицијама најпознатијих грчких ствараоца, али и мјузиклима, поп и рок музиком. У репертоару извешће и неколиком песама на српском језику.

У име домаћина у програму ће наступати и Зајечарски хорови и музичари: Градско певачко друштво “Стеван Мокрањац”, Хор Саборног храма Рођења Песвете Богородице и старија дечја група Градског фолклорног ансамбла „ЗО-РА“.

Овај догађај је хуманитарног карактера, који се огледа у томе што ће посетиоци куповином карте за Задужбинарски концерт у исто време дати прилог за изградњу дечијег и омладинског Образовног кампа који је Света Србија започела на Крфу. Проносећи идеју братства, родољубља и емоција насталу из животног сусрета пре више од једног века њихових и наших предака на Крфу, караван хармоније гласова, музике и културе посетиће јуначку Тимочку Крајину и град Зајечар.

Март месец у Граду Зајечару се затвара баш овим сусретом са пријатељским народом Крфа, који после Београда, Новог Сада, Суботице, Старе Пазове, Ниша, Бања Луке, Никшића, Херцег Новог, Пожаревца, Златибора, Требиња, Подгорице и Бара, наставља задужбинарску путању у прелепој Тимочкој Крајини.

”СВЕТИ СРБ и ја” (ПСУСС) и Крфско удружење грчко-српског пријатељства, са домаћинством и покровитељством Града Зајечара, позива све да дођу у Народно позориште Тимочке Крајине ”Зоран Радмиловић”, где ће се као пупчаној врпци новог суретања потомака оживети дела славних нам предака, кроз прелеп колаж музике и песме испуњене љубављу и човекољубљем.

Цена карте 1.000 динара. Карте ће моћи да се купе у црквеној продавници Саборног храма у Зајечару и на билетарници зајечарског театра.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,848ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб