Тимочка Тимочка
Почетна / Вести / Зајечар: 3. Меморијални турнир у фудбалу „Урош Јовановић” окупио велики број малишана из Србије и Бугарске
3. Меморијални турнир у фудбалу „Урош Јовановић”
Фото: zajecar.info

Зајечар: 3. Меморијални турнир у фудбалу „Урош Јовановић” окупио велики број малишана из Србије и Бугарске

Трећи Меморијални турнир у фудбалу „Урош Јовановић” за викенд је одржан на спортским теренима на Краљевици.

У Зајечар су пристигли малишани из многих градова Србије, као и из јужне српске покрајине, Штрпца, Грачанице и Косовске Митровице, али и из суседне Бугарске.

3. Меморијални турнир у фудбалу „Урош Јовановић”
Фото: zajecar.info

Ове године, као и прошле, учесници турнира су и малишани ОФК „Диф” из Косовске Митровице, а према речима Немање Булатовића, тренера клуба, овај турнир који је међународног карактера, је веома значајан за децу, што због дружења, што због развијања спортског духа још у најранијем узрасту.

Према речима Зорана Николића, председника ОФК „019”, није било лако организовати овакав турнир, јер је за децу из удаљених места, морао бити обезбеђен и смештај. Међутим, циљ турнира је постигнут а то је да деца још од малих ногу заволе спорт, стекну нове пријатеље, развију здраве навике, победнички дух и да на турниру упознају нове другаре.

„Пет је категорија, по 16 екипа у категорији, док у категорији 2007. годиште имамо 6 екипа и то довољно говори о масовности ове манифестације. У целој организацији учествује 50 људи, сви раде волонтерски, а циљ манифестација је да деца путују, да се друже, важно је путовати, ми смо ишли на све турнире, и зато су сви они данас овде”, рекао је Николић.

3. Меморијални турнир у фудбалу „Урош Јовановић”
Фото: zajecar.info

Манифестацију је подржао и Град Зајечар, а младе фудбалере је поздравио помоћник градоначелника Милан Станковић, пожелевши им, пре свега, добру забаву и дружење, напоменувши да никад не одустају од спорта.

Милан Станковић — помоћник градоначелника
Фото: zajecar.info

„Ми као Град подржавамо све спортске манифестације. Када погледамо колико је деце данас овде, схватамо да је наш циљ и остварен, а то је да нам се деце што више баве спортом, да их склонимо од мобилних телефона и свега онога што им одвлачи пажњу, а није везано за спорт. Ми као, не само људи који су задужени за спорт, већ и као родитељи, имамо веома озбиљан задатак, а то је да децу, искористићу израз, ‘навучемо’, на спорт, да их определимо, усмеримо на ову страну. Ова деца су данас овде добар показатељ да смо на добром путу. Већ од понедељка креће велики турнир у фудбалу ’Куп града Зајечара’, који се други пут организује у нашем граду и на шта смо такође поносни”, рекао је Станковић.

3. Меморијални турнир у фудбалу „Урош Јовановић”
Фото: zajecar.info

Турнир је организован за децу узраста 2008, 2010, и 2012, 2009. и 2011. годиште.

Можда ће Вас занимати

Црвени крст Зајечар: Добровољно давање крви

Акција добровољног давања крви 2. децембра у Зајечару

Црвени крст Зајечар у сарадњи са Службом за трансфузију крви из Ниша у среду, 2. …

Данас борба између магле и сунца, највиша дневна температура до 13 степени

У Србији у нижим пределима слаб мраз, магла и ниска облачност која ће се местимично …

Претплатите се
Обавести о
guest
0 Коментара
Уграђене повратне информације
Погледајте све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо Ваше мишљење, оставите коментарx
()
x

Pin It on Pinterest

Одабир писма

Ћирилица Латиница