VestiZaječar: 3. Memorijalni turnir u fudbalu „Uroš Jovanović” okupio veliki broj mališana...

Zaječar: 3. Memorijalni turnir u fudbalu „Uroš Jovanović” okupio veliki broj mališana iz Srbije i Bugarske

3. Memorijalni turnir u fudbalu „Uroš Jovanović”
Foto: Grad Zaječar

Treći Memorijalni turnir u fudbalu „Uroš Jovanović” za vikend je održan na sportskim terenima na Kraljevici.

U Zaječar su pristigli mališani iz mnogih gradova Srbije, kao i iz južne srpske pokrajine, Štrpca, Gračanice i Kosovske Mitrovice, ali i iz susedne Bugarske.

3. Memorijalni turnir u fudbalu „Uroš Jovanović”
Foto: Grad Zaječar

Ove godine, kao i prošle, učesnici turnira su i mališani OFK „Dif” iz Kosovske Mitrovice, a prema rečima Nemanje Bulatovića, trenera kluba, ovaj turnir koji je međunarodnog karaktera, je veoma značajan za decu, što zbog druženja, što zbog razvijanja sportskog duha još u najranijem uzrastu.

Prema rečima Zorana Nikolića, predsednika OFK „019”, nije bilo lako organizovati ovakav turnir, jer je za decu iz udaljenih mesta, morao biti obezbeđen i smeštaj. Međutim, cilj turnira je postignut a to je da deca još od malih nogu zavole sport, steknu nove prijatelje, razviju zdrave navike, pobednički duh i da na turniru upoznaju nove drugare.

„Pet je kategorija, po 16 ekipa u kategoriji, dok u kategoriji 2007. godište imamo 6 ekipa i to dovoljno govori o masovnosti ove manifestacije. U celoj organizaciji učestvuje 50 ljudi, svi rade volonterski, a cilj manifestacija je da deca putuju, da se druže, važno je putovati, mi smo išli na sve turnire, i zato su svi oni danas ovde”, rekao je Nikolić.

3. Memorijalni turnir u fudbalu „Uroš Jovanović”
Foto: Grad Zaječar

Manifestaciju je podržao i Grad Zaječar, a mlade fudbalere je pozdravio pomoćnik gradonačelnika Milan Stanković, poželevši im, pre svega, dobru zabavu i druženje, napomenuvši da nikad ne odustaju od sporta.

Milan Stanković — pomoćnik gradonačelnika
Foto: Grad Zaječar

„Mi kao Grad podržavamo sve sportske manifestacije. Kada pogledamo koliko je dece danas ovde, shvatamo da je naš cilj i ostvaren, a to je da nam se dece što više bave sportom, da ih sklonimo od mobilnih telefona i svega onoga što im odvlači pažnju, a nije vezano za sport. Mi kao, ne samo ljudi koji su zaduženi za sport, već i kao roditelji, imamo veoma ozbiljan zadatak, a to je da decu, iskoristiću izraz, ‘navučemo’, na sport, da ih opredelimo, usmerimo na ovu stranu. Ova deca su danas ovde dobar pokazatelj da smo na dobrom putu. Već od ponedeljka kreće veliki turnir u fudbalu ’Kup grada Zaječara’, koji se drugi put organizuje u našem gradu i na šta smo takođe ponosni”, rekao je Stanković.

3. Memorijalni turnir u fudbalu „Uroš Jovanović”
Foto: Grad Zaječar

Turnir je organizovan za decu uzrasta 2008, 2010, i 2012, 2009. i 2011. godište.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Društvene mreže

24,341PratilacaLajkuj
4,207PratilacaZaprati
1,264PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub