ВестиЗајечар: Број пријава по конкурсима за пољопривреду значајно је већи него претходне...

Зајечар: Број пријава по конкурсима за пољопривреду значајно је већи него претходне године

Пољопривреда, агрикултура
Фото: Shutterstock, илустрација

Буџетом града Зајечара за 2019. годину предвиђено је близу 19 милиона динара за Програм пољопривреде.У складу са тим урађен је и Програм мера за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја, износ је за 20% већи од буџета за 2018. год.

Садржина Програма, односно избор мера и инвестиција за које ће град одобравати подстицаје, предложен је на основу интересовања самих пољопривредних произвођача, искуства из претходне две године, као и мишљења стручне Kомисије за подстицање развоја пољопривреде.

Kомисија је 1. априла 2019. године донела Одлуку о расписивању 4 Kонкурса за доделу подстицајних средстава за пољопривредну производњу.

Зајечар: Број пријава по конкурсима за пољопривреду значајно је већи него претходне године
Фото: Град Зајечар

Завршени су конкурси за подстицаје у пчеларству, за набавку нове механизације и опреме за наводњавање у воћарству и конкурс за набавку квалитетних приплодних грла говеда, оваца и коза.

У августу је Kомисија вршила проверу документације из пријава на конкурсе и обилазак на терену.

До сада су објављене одлуке са ранг листама за конкурсе за пчеларство и механизацију, док је у току провера документације по конкурсу за сточарство.

Весна Станковић — градски већник за пољопривреду
Фото: Град Зајечар

„Број пријава по конкурсима значајно је већи него претходне године, а то говори да је избор мера руралног развоја у Програму добар и да је Kомисија добро одрадила посао када је у питању процена потреба наших пољопривредника”, рекла је Весна Станковић, градски већник за пољопривреду.

На седници Kомисије која је одржана 27. августа 2019. године расписан је Kонкурс за доделу подстицајних средстава у области воћарства за јесењу на територији града зајечара за 2019. годину. Kонкурс траје до 25. новембра 2019. године. Овим конкурсом се завршава реализација мере „Инвестиције у физичку имовину пољопривредних газдинстава”.

Зајечар: Број пријава по конкурсима за пољопривреду значајно је већи него претходне године
Фото: Град Зајечар

Циљ Програма за пољопривреду је јачање капацитета наших пољопривредних произвођача, повећање броја квалитетних уматичених грла, повећање броја кошница по пчелару, боља опремљеност наших пољопривредних газдинстава.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,793ПратилацаЛајкуј
4,390ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб