Početna / Vesti / Zaječar: Broj prijava po konkursima za poljoprivredu značajno je veći nego prethodne godine
Poljoprivreda, agrikultura
Foto: Shutterstock, ilustracija

Zaječar: Broj prijava po konkursima za poljoprivredu značajno je veći nego prethodne godine

Budžetom grada Zaječara za 2019. godinu predviđeno je blizu 19 miliona dinara za Program poljoprivrede.U skladu sa tim urađen je i Program mera za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja, iznos je za 20% veći od budžeta za 2018. god.

Sadržina Programa, odnosno izbor mera i investicija za koje će grad odobravati podsticaje, predložen je na osnovu interesovanja samih poljoprivrednih proizvođača, iskustva iz prethodne dve godine, kao i mišljenja stručne Komisije za podsticanje razvoja poljoprivrede.

Komisija je 1. aprila 2019. godine donela Odluku o raspisivanju 4 Konkursa za dodelu podsticajnih sredstava za poljoprivrednu proizvodnju.

Zaječar: Broj prijava po konkursima za poljoprivredu značajno je veći nego prethodne godine
Foto: zajecar.info

Završeni su konkursi za podsticaje u pčelarstvu, za nabavku nove mehanizacije i opreme za navodnjavanje u voćarstvu i konkurs za nabavku kvalitetnih priplodnih grla goveda, ovaca i koza.

U avgustu je Komisija vršila proveru dokumentacije iz prijava na konkurse i obilazak na terenu.

Do sada su objavljene odluke sa rang listama za konkurse za pčelarstvo i mehanizaciju, dok je u toku provera dokumentacije po konkursu za stočarstvo.

Vesna Stanković — gradski većnik za poljoprivredu
Foto: zajecar.info

„Broj prijava po konkursima značajno je veći nego prethodne godine, a to govori da je izbor mera ruralnog razvoja u Programu dobar i da je Komisija dobro odradila posao kada je u pitanju procena potreba naših poljoprivrednika”, rekla je Vesna Stanković, gradski većnik za poljoprivredu.

Na sednici Komisije koja je održana 27. avgusta 2019. godine raspisan je Konkurs za dodelu podsticajnih sredstava u oblasti voćarstva za jesenju na teritoriji grada zaječara za 2019. godinu. Konkurs traje do 25. novembra 2019. godine. Ovim konkursom se završava realizacija mere „Investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava”.

Zaječar: Broj prijava po konkursima za poljoprivredu značajno je veći nego prethodne godine
Foto: zajecar.info

Cilj Programa za poljoprivredu je jačanje kapaciteta naših poljoprivrednih proizvođača, povećanje broja kvalitetnih umatičenih grla, povećanje broja košnica po pčelaru, bolja opremljenost naših poljoprivrednih gazdinstava.

Možda će Vas zanimati

Predstava za decu „Uspavana lepotica”

Predstava za decu „Uspavana lepotica” 13. decembra na sceni zaječarskog pozorišta

Na sceni zaječarskog pozorišta u petak, 13. decembra biće izvedena predstava za decu „Uspavana lepotica”, …

„Gostoprimnica” Zaječar

Projekcija filma „Kijevsko pečerska lavra” u zaječarskoj „Gostoprimnici”

Duhovno-misionarski kulturni centar Eparhije timočke organizuje prikazivanje filma „Kijevsko pečerska lavra” danas, 12. decembra u …

Komentari

avatar
  Pretplati se  
Obavesti o

Pin It on Pinterest

Odabir pisma

Ćirilica Latinica