Timočka Timočka
Početna / Vesti / Zaječar: Donet Zaključak o potrebi hitne nabavke laboratorije za PCR testiranje
Sednica Štaba za vanredne situacije grada Zaječara

Zaječar: Donet Zaključak o potrebi hitne nabavke laboratorije za PCR testiranje

Na hitnoj sednici ŠVS grada Zaječara koja je danas održana donet je Zaključak o pokretanju javne nabavke u stanju vanredne situacije.

Rukovodstvo ZZJZ „Timok” je dalo garancije svim lokalnim samoupravama Timočke Krajine da je kadrovski i prostorno opremljeno za vršenje PCR testiranja ukoliko dobije odgovarajuću opremu i uređaje.

Nabavka se mora sprovesti, uz poštovanje zakona, što hitnije.

Na osnovu čl. 6. Odluke o obrazovanju Štaba za vanredne situacije grada Zaječara („Sl. list grada Zaječara”, br. 15/19 i 17/19), Štab za vanredne situacije grada Zaječara je, na sednici održanoj 18.07.2020. godine, doneo zaključak o potrebi hitne nabavke laboratorije za PCR testiranje.

ZAKLJUČAK

I

Nalaže se Gradu Zaječaru da za potrebe građana koje pokriva Zavod za javno zdravlje „Timok” Zaječar hitno sprovede postupak nabavke i nabavi laboratoriju za PCR testiranje.

II

​Nabavku laboratije iz stava 1. ovog Zaključka potrebno je nabaviti preko nadležnog organa Grada Zaječara, s tim što će jedinice lokalne samouprave koje pokriva Zavod za javno zdravlje „Timok” Zaječar učestvovati u finansiranju zajedničke nabavke navedene laboratorije, srazmerno broju stanovnika u ukupnom broju stanovnika Timočke Krajine.

​Radi sprovođenja nabavke laboratorije iz stava 1. ovog Zaključka neophodno je da Zavod za javno zdravlje „Timok” Zaječar što hitnije Gradskoj upravi grada Zaječara – Odeljenju za objedinjene javne nabavke i lokalni ekonomski razvoj dostavi tehničku specifikaciju i drugu dokumentaciju koja je od značaja za pripremu konkursne dokumentacije.

III

​Po nabavci laboratorije iz stava 1. ovog Zaključka istu dati na korišćenje Zavodu za javno zdravlje „Timok” Zaječar.

IV

​O sprovođenju ovog Zaključka staraće se Gradska uprava grada Zaječara – Odeljenje za objedinjene javne nabavke i lokalni ekonomski razvoj.

V

​Zaključak stupa na snagu danom donošenja i isti dostaviti Gradskoj upravi grada Zaječara i Zavodu za javno zdravlje „Timok” Zaječar, na dalju nadležnost.

O b r a z l o ž e nj e

​Na zajedničkom sastanku načelnika Zaječarskog i Borskog okruga, kao i svih predsednika opština i gradonačelnika sa teritorije ovih okruga, na kojem sastanku je prisustvovala i direktorka Zavoda za javno zdravlje „Timok” Zaječar sa saradnicima i sanitarni inspektor iz Zaječarskog okruga, koji je održan dana 16.07.2020. godine u sali Skupštine grada Zaječara, donet je između ostalog, Zaključak da se za potrebe građana koje pokriva Zavod za javno zdravlje „Timok” Zaječar pod hitno, učešćem proporcionalnog broja stanovnika, nabavi laboratorija za PCR testiranje, a iz razloga ogromnog kašnjenja rezultata testova koji se upućuju u referentne laboratorije u Beogradu.

Zaključeno je da se ova nabavka obavi preko grada Zaječara, s tim da će ostale lokalne samouprave finansijski učestvovati u nabavci, srazmerno broju stanovnika u ukupnom broju stanovnika Timočke Krajine.

​Imajući u vidu navedeno, Štab za vanredne situacije Grada Zaječara doneo je Zaključak kao u dispozitivu.

Možda će Vas zanimati

ZZJZ „Timok” Zaječar: Evropska nedelja prevencije raka grlića materice

ZZJZ „Timok” Zaječar: Preventivni pregledi od velikog značaja za lečenje karcinoma grlića materice

Povodom obeležavanja Evropske nedelje prevencije raka grlića materice, koji se po kalendaru obeležava od 18. …

Grad Zaječar — Zima, sneg

Danas suvo i umereno oblačno, najviša dnevna temperatura i do 18 stepeni

U Srbiji umereno oblačno i još malo toplije. Vetar umeren, a na planinama i na …

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx
()
x

Pin It on Pinterest

Odabir pisma

Ćirilica Latinica