VestiZaječar: Donet Zaključak o potrebi hitne nabavke laboratorije za PCR testiranje

Zaječar: Donet Zaključak o potrebi hitne nabavke laboratorije za PCR testiranje

Sednica Štaba za vanredne situacije grada Zaječara

Na hitnoj sednici ŠVS grada Zaječara koja je danas održana donet je Zaključak o pokretanju javne nabavke u stanju vanredne situacije.

Rukovodstvo ZZJZ „Timok” je dalo garancije svim lokalnim samoupravama Timočke Krajine da je kadrovski i prostorno opremljeno za vršenje PCR testiranja ukoliko dobije odgovarajuću opremu i uređaje.

Nabavka se mora sprovesti, uz poštovanje zakona, što hitnije.

Na osnovu čl. 6. Odluke o obrazovanju Štaba za vanredne situacije grada Zaječara („Sl. list grada Zaječara”, br. 15/19 i 17/19), Štab za vanredne situacije grada Zaječara je, na sednici održanoj 18.07.2020. godine, doneo zaključak o potrebi hitne nabavke laboratorije za PCR testiranje.

ZAKLJUČAK

I

Nalaže se Gradu Zaječaru da za potrebe građana koje pokriva Zavod za javno zdravlje „Timok” Zaječar hitno sprovede postupak nabavke i nabavi laboratoriju za PCR testiranje.

II

​Nabavku laboratije iz stava 1. ovog Zaključka potrebno je nabaviti preko nadležnog organa Grada Zaječara, s tim što će jedinice lokalne samouprave koje pokriva Zavod za javno zdravlje „Timok” Zaječar učestvovati u finansiranju zajedničke nabavke navedene laboratorije, srazmerno broju stanovnika u ukupnom broju stanovnika Timočke Krajine.

​Radi sprovođenja nabavke laboratorije iz stava 1. ovog Zaključka neophodno je da Zavod za javno zdravlje „Timok” Zaječar što hitnije Gradskoj upravi grada Zaječara – Odeljenju za objedinjene javne nabavke i lokalni ekonomski razvoj dostavi tehničku specifikaciju i drugu dokumentaciju koja je od značaja za pripremu konkursne dokumentacije.

III

​Po nabavci laboratorije iz stava 1. ovog Zaključka istu dati na korišćenje Zavodu za javno zdravlje „Timok” Zaječar.

IV

​O sprovođenju ovog Zaključka staraće se Gradska uprava grada Zaječara – Odeljenje za objedinjene javne nabavke i lokalni ekonomski razvoj.

V

​Zaključak stupa na snagu danom donošenja i isti dostaviti Gradskoj upravi grada Zaječara i Zavodu za javno zdravlje „Timok” Zaječar, na dalju nadležnost.

O b r a z l o ž e nj e

​Na zajedničkom sastanku načelnika Zaječarskog i Borskog okruga, kao i svih predsednika opština i gradonačelnika sa teritorije ovih okruga, na kojem sastanku je prisustvovala i direktorka Zavoda za javno zdravlje „Timok” Zaječar sa saradnicima i sanitarni inspektor iz Zaječarskog okruga, koji je održan dana 16.07.2020. godine u sali Skupštine grada Zaječara, donet je između ostalog, Zaključak da se za potrebe građana koje pokriva Zavod za javno zdravlje „Timok” Zaječar pod hitno, učešćem proporcionalnog broja stanovnika, nabavi laboratorija za PCR testiranje, a iz razloga ogromnog kašnjenja rezultata testova koji se upućuju u referentne laboratorije u Beogradu.

Zaključeno je da se ova nabavka obavi preko grada Zaječara, s tim da će ostale lokalne samouprave finansijski učestvovati u nabavci, srazmerno broju stanovnika u ukupnom broju stanovnika Timočke Krajine.

​Imajući u vidu navedeno, Štab za vanredne situacije Grada Zaječara doneo je Zaključak kao u dispozitivu.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Društvene mreže

24,341PratilacaLajkuj
4,207PratilacaZaprati
1,264PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub