Тимочка Тимочка
Почетна / Вести / Зајечар: Још једна особа заражена корона вирусом
Град Зајечар: Статистички подаци о вирусу COVID-19

Зајечар: Још једна особа заражена корона вирусом

Данас је на основу резултата узорака послатих лабораторији „Ватрено око”, а на основу извештаја ЗЗЈЗ „Тимок” Зајечар,  утврђено присуство вируса COVID-19 код једног грађанина Зајечара (1983. годиште).

COVID-19 позитивна особа смештена је на Инфективно одељење ЗЦ „Зајечар”.

На инфективном и грудном одељењу ЗЦ „Зајечар” смештено је укупно 34 особа од којих је код њих 13 потврђено присуство овог вируса док се 20, COVID-19 позитивних особа (асимптоматичних или са лаким симптомима), налази у изолацији на кућном лечењу и под сталним надзором лекара.

Пацијенти, из града Зајечара, са тешком клиничком сликом углавном се налазе на лечењу у КЦ „Ниш”.

Данас је из Зајечара послато 29 (21 + 8) узорака на тестирање у референтне лабораторије „Торлак” и „Ватрено око”.

„Поштовани суграђани,

Пред нама је велики православни празник Св. Петра и Павла – ПЕТРОВДАН када смо, до ове пошасти која нас је задесила, масовно одлазили на славе код пријатеља, приређивали сеоске “заветине”, вечерње игранке и прославе.

Без обзира на наредбу ШВС-а да је, због “ровите” епидемиолошке ситуације то, ове године, забрањено ја вас молим да се уздржите, не због забране, већ због живота свих нас и очувања колико-толико нормалног живота у нашем граду и здравственог система који је већ сада преоптерећен.

Непоштовање овог мог апела и молбе (у име Штаба за ванредне ситуације града Зајечара), непридржавање прописаних мера и ризично понашање, довешће нас у ситуацију коју нико од нас не жели – да морамо скраћивати радно време локала и продавница , затварати пијаце, обустављати јавни превоз… уводити ванредну ситуацију!

То нам, свеснима и савеснима, уопште не треба и зато вас најљудскије молим да не организујете никакве масовне прославе и да, на евентуалним славама у кућној варијанти, испоштујете све мере дистанце, заштите и по могућности користите (што више) отворен простор (дворишта, баште и сл.) и мере, што чешће, дезинфекције руку.

Само од нас, свих нас, и нашег понашања зависи како ћемо живети и да ли ћемо се изборити са вирусом”, поручује командант Штаба за ванредне ситуације и градоначелник Зајечара Бошко Ничић.

Можда ће Вас занимати

Старија жена вози бицикл

Данас сунчано са слабим ветром, највиша дневна температура до 27 степени

У Србији после свежег, по котлинама магловитог јутра, током дана сунчано са слабим ветром, променљивог …

Вакуумске епрувете за прикупљање крви

Акција добровољног давања крви 23. септембра у Зајечару

Црвени крст Зајечар у сарадњи са Службом за трансфузију крви из Ниша у среду, 23. …

Претплатите се
Обавести о
guest
0 Коментара
Уграђене повратне информације
Погледајте све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо Ваше мишљење, оставите коментарx
()
x

Pin It on Pinterest

Одабир писма

Ћирилица Латиница