ВестиЗајечар: Још три особе позитивне на вирус COVID-19

Зајечар: Још три особе позитивне на вирус COVID-19

Град Зајечар — COVID-19

На основу пристиглог извештаја у граду Зајечару утврђено је присуство вируса ЦОВИД-19 код још три (3) особе са територије града Зајечара, све мушког пола, старости 14, 47 и 67 година.

Тренутно се чекају резултати за 200, претходних дана, PCR тестираних грађана Зајечара.

Од почетка пандемије за 167 особа, из града Зајечара, утврђен је COVID-19 позитиван резултат теста од чега су 122 особе излечене.

Сем једне позитивне особе, смештене у ковид болници у Нишу, остала COVID-19 инфицирана лица се налазе на лечењу у ЗЦ „Зајечар” или кућној изолацији.

Од почетка пандемије у Зајечару је тестирана 2.951 особа.

„Упозоравамо, по ко зна који пут, да особље ресторана и кафића, продавци и купци у свим продавницама, пекарама, киосцима брзе хране, унутар бензинских пумпи, на услужним шалтерима, јавном и такси превозу и сл. морају носити заштитне маске и држати прописану дистанцу! Ова мера, прописана од КШ РС и ШВС града Зајечара, се од једног, не малог броја грађана, упорно крши и тиме угрожава и њихово здравље, али, и пре свега, здравље оних који поштују мере.

Посебан ризик, које су службе ГУ и ШВС уочиле јесте масовно, вечерње и ноћно окупљање млађе популације у јавним парковима и на Поповој плажи, без поштовања иједне прописане мере заштите (маске, дистанце, коришћења дезинфекционих средстава…) и у високоризичним блиским контактима. Такво понашање поред угрожавања њиховог здравља у огроман ризик доводи њихове старије укућане.

Молимо, да не бисмо морали у овим летњим месецима да затварамо излетишта и паркове, да се са оваквим ризичним окупљањима престане и поштују мере заштите”, поручују из Штаба за ванредне ситуације града Зајечара.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,846ПратилацаЛајкуј
4,399ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб