VestiZaječar: Još tri osobe pozitivne na virus COVID-19

Zaječar: Još tri osobe pozitivne na virus COVID-19

Grad Zaječar — COVID-19

Na osnovu pristiglog izveštaja u gradu Zaječaru utvrđeno je prisustvo virusa COVID-19 kod još tri (3) osobe sa teritorije grada Zaječara, sve muškog pola, starosti 14, 47 i 67 godina.

Trenutno se čekaju rezultati za 200, prethodnih dana, PCR testiranih građana Zaječara.

Od početka pandemije za 167 osoba, iz grada Zaječara, utvrđen je COVID-19 pozitivan rezultat testa od čega su 122 osobe izlečene.

Sem jedne pozitivne osobe, smeštene u kovid bolnici u Nišu, ostala COVID-19 inficirana lica se nalaze na lečenju u ZC „Zaječar” ili kućnoj izolaciji.

Od početka pandemije u Zaječaru je testirana 2.951 osoba.

„Upozoravamo, po ko zna koji put, da osoblje restorana i kafića, prodavci i kupci u svim prodavnicama, pekarama, kioscima brze hrane, unutar benzinskih pumpi, na uslužnim šalterima, javnom i taksi prevozu i sl. moraju nositi zaštitne maske i držati propisanu distancu! Ova mera, propisana od KŠ RS i ŠVS grada Zaječara, se od jednog, ne malog broja građana, uporno krši i time ugrožava i njihovo zdravlje, ali, i pre svega, zdravlje onih koji poštuju mere.

Poseban rizik, koje su službe GU i ŠVS uočile jeste masovno, večernje i noćno okupljanje mlađe populacije u javnim parkovima i na Popovoj plaži, bez poštovanja ijedne propisane mere zaštite (maske, distance, korišćenja dezinfekcionih sredstava…) i u visokorizičnim bliskim kontaktima. Takvo ponašanje pored ugrožavanja njihovog zdravlja u ogroman rizik dovodi njihove starije ukućane.

Molimo, da ne bismo morali u ovim letnjim mesecima da zatvaramo izletišta i parkove, da se sa ovakvim rizičnim okupljanjima prestane i poštuju mere zaštite”, poručuju iz Štaba za vanredne situacije grada Zaječara.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Društvene mreže

24,188PratilacaLajkuj
4,185PratilacaZaprati
1,252PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub