Timočka Timočka
Početna / Vesti / Zaječar: Još tri osobe pozitivne na virus COVID-19
Grad Zaječar — COVID-19

Zaječar: Još tri osobe pozitivne na virus COVID-19

Na osnovu pristiglog izveštaja u gradu Zaječaru utvrđeno je prisustvo virusa COVID-19 kod još tri (3) osobe sa teritorije grada Zaječara, sve muškog pola, starosti 14, 47 i 67 godina.

Trenutno se čekaju rezultati za 200, prethodnih dana, PCR testiranih građana Zaječara.

Od početka pandemije za 167 osoba, iz grada Zaječara, utvrđen je COVID-19 pozitivan rezultat testa od čega su 122 osobe izlečene.

Sem jedne pozitivne osobe, smeštene u kovid bolnici u Nišu, ostala COVID-19 inficirana lica se nalaze na lečenju u ZC „Zaječar” ili kućnoj izolaciji.

Od početka pandemije u Zaječaru je testirana 2.951 osoba.

„Upozoravamo, po ko zna koji put, da osoblje restorana i kafića, prodavci i kupci u svim prodavnicama, pekarama, kioscima brze hrane, unutar benzinskih pumpi, na uslužnim šalterima, javnom i taksi prevozu i sl. moraju nositi zaštitne maske i držati propisanu distancu! Ova mera, propisana od KŠ RS i ŠVS grada Zaječara, se od jednog, ne malog broja građana, uporno krši i time ugrožava i njihovo zdravlje, ali, i pre svega, zdravlje onih koji poštuju mere.

Poseban rizik, koje su službe GU i ŠVS uočile jeste masovno, večernje i noćno okupljanje mlađe populacije u javnim parkovima i na Popovoj plaži, bez poštovanja ijedne propisane mere zaštite (maske, distance, korišćenja dezinfekcionih sredstava…) i u visokorizičnim bliskim kontaktima. Takvo ponašanje pored ugrožavanja njihovog zdravlja u ogroman rizik dovodi njihove starije ukućane.

Molimo, da ne bismo morali u ovim letnjim mesecima da zatvaramo izletišta i parkove, da se sa ovakvim rizičnim okupljanjima prestane i poštuju mere zaštite”, poručuju iz Štaba za vanredne situacije grada Zaječara.

Možda će Vas zanimati

Grad Zaječar — COVID-19

Ne opada broj pozitivnih: Još 6 osoba inficirano korona virusom u Zaječaru

Na osnovu 26 pristiglih rezultata PCR testiranih građana Zaječara na prisustvo virusa COVID-19 njih šestoro …

Rajačka škola zdravlja: O korona virusu

Rajačka narodna škola zdravlja: Kovid demokratija protiv kovid diktature

Kovid demokratija protiv kovid diktature, ili, na početku ove pouke o zdravlju bilo bi bolje …

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx
()
x

Pin It on Pinterest

Odabir pisma

Ćirilica Latinica