Timočka Timočka
Početna / Vesti / Zaječar: Od sedmoro testiranih građana, jedna osoba pozitivna na korona virus
Grad Zaječar — COVID-19

Zaječar: Od sedmoro testiranih građana, jedna osoba pozitivna na korona virus

Danas su pristigli rezultati za, samo, sedmoro PCR testiranih građana Zaječara od kojih je jedna (1) osoba, muškog pola, starosti 66 godina, COVID-19 pozitivna.

Očekuju se rezultati za još 67 ranije testiranih građana, kao i za 52 danas poslatih testova na analizu u referentne laboratorije.

„Zaključak najužeg rukovodstva ŠVS, u konsultaciji sa epidemiološkim stručnjacima, je da nema nimalo mesta opuštanju, bez obzira na brojke, i da poseban rizik predstavlja uočeno nepoštovanje mera u baštama i među osobljem kafića, na javnim i divljim kupalištima, te noćno okupljanje, posebno mlađe populacije po javnim parkovima i izletištima. Ovakvo ponašanje će SIGURNO rezultirati povećanjem broja inficiranih osoba”, kažu iz Štaba za vanredne situacije grada Zaječara.

Takođe je zaključeno da se mora pojačati higijena, dezinfekcija i zaštitne mere, među prodavcima i kupcima, na zelenim pijacama, a ako apeli ne urode plodom iste privremeno zatvoriti.

Danas je grad Zaječar, na osnovu saglasnosti lokalnih samouprava iz okruga koje pokriva ZZJZ „Zaječar”, raspisao tender za kupovinu laboratorije za PCR testiranje. Takođe će se sprovesti, odlukom ŠVS, na danas održanoj hitnoj telefonskoj sednici, nabavka neophodnih dezinfekcionih sredstava, zaštitne opreme i uređaja za dezinfekciju.

JKP je, još jednom, naređeno sprovođenje dvadesetčetvoročasovne dezinfekcije svih ranije propisanih javnih površina i prostora.

Možda će Vas zanimati

Karavan „Izađi mi na teglu” u Zaječaru

Karavan „Izađi mi na teglu” 21. septembra stiže u Zaječar: Došlo je vreme za ajvar

Najveći gastronomski karavan u Srbiji „Izađi mi na teglu” biće održan u ponedeljak, 21. septembra …

Apoteka „Zaječar”: Akcija „Pitajte svog farmaceuta”

Apoteka „Zaječar” organizuje akciju „Pitajte svog farmaceuta”

Povodom obeležavanja gradske slave u ponedeljak, 21. septembra, Apoteka „Zaječar” organizuje akciju „Pitajte svog farmaceuta”.Tom …

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx
()
x

Pin It on Pinterest

Odabir pisma

Ćirilica Latinica