VestiZaječar: Prijave za set obuka u okviru projekta „Kad žene vode” –...

Zaječar: Prijave za set obuka u okviru projekta „Kad žene vode” – Unapređenje položaja žena u lokalnoj zajednici

Grad Zaječar poziva sve zainteresovane žene koje žive na selu, da se prijave za set obuka u okviru projekta „Kad žene vode”, a koji ima za cilj unapređenje položaja žena u lokalnoj zajednici kroz ekonomsko osnaživanje i unapređenje položaja žena sa sela.

Sve učesnice obuka imaće priliku da nauče osnove bavljenja seoskim/ruralnim turizmom, dobiju informacije na koji način se registruje gazdinstvo, koji fondovi i izvori finansiranja su im dostupni, kao i šta je sve potrebno da bi se vodilo jedno etno domaćinstvo. Polaznice obuke će naučiti više o brendiranju i digitalnom marketingu, a imaće priliku da vide i primer dobre prakse tokom studijskog putovanja u u trajanju od dva dana, kao i da borave u jednom etno domaćinstvu koje uspešno vodi žena.

Prijavljivanje za obuke počinje 07.04.2021. godine i traje do 20.04.2021. godine, a prva edukacija održaće se od 26. do 28. aprila 2021. godine. Pravo učešća na ovim obukama imaju sve žene koje imaju prebivalište na teritoriji nekog od zaječarskih sela.

Prijavni obrazac se uzima i predaje u Gradskoj upravi, na šalteru broj 1.

Broj mesta je ograničen, a prvih 15 prijavljenih žena će imati priliku da pohađaju obuke i dobiju sertifikate.

Sve informacije mogu se dobiti na broj telefona 019/444-600, lokal 108 ili u Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj.

Projekat „Kad žene vode”, realizuje se u okviru programa „Podrška Vlade Švajcarske razvoju opština kroz unapređenje dobrog upravljanja i socijalne uključenosti – Swiss PRO”, koji podržava Vlada Švajcarske u saradnji sa Vladom Srbije, a sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) u partnerstvu sa Stalnom konferencijom gradova i opština (SKGO).

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Društvene mreže

24,106PratilacaLajkuj
4,157PratilacaZaprati
1,246PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx