VestiZaječar: U poslednjih 48 sati potvrđena dva nova slučaja zaraze korona virusom

Zaječar: U poslednjih 48 sati potvrđena dva nova slučaja zaraze korona virusom

Grad Zaječar — COVID-19

U poslednjih 48 sati, od 29 obrađenih PCR testova, u gradu Zaječaru su potvrđena dva COVID-19 pozitivna slučaja infekcije ovim virusom i to jedan 21. oktobra i jedan 22. oktobra 2020. godine. Oba lica su ženskog pola, starosti 43 i 47 godina.

Do sada, ukupno, od početka pandemije, bilo je 451 inficirano lice od čega 406 više nema pozitivan rezultat na ovu infekciju dok su, nažalost, tri lica preminula od posledica infekcije.

Trenutno su potvrđena 42 aktivna slučaja od čega je petoro hospitalizovano na Infektivnom odeljenju ZC „Zaječar” dok se ostala nalaze u izolaciji i na kućnom lečenju pod zdravstvenim nadzorom.

Trenutno je u obradi 64 (+13 komercijalnih) PCR testova građana Zaječara.

ŠVS grada Zaječara redovno prati situaciju na terenu i, uz pomoć nadležnih službi i organa, preduzima sve zakonske mere kako bi se poštovale propisane mere KŠ Vlade RS i gradskog Štaba.

Posebnu pažnju komunalna milicija i inspekcijske službe usmeravaju na javni i taksi prevoz, tržne centre i veće trgovinske lance, benzinske pumpe i maloprodajne objekte u rubnim delovima grada i selima gde je uočeno povećano kršenje propisanih mera radi sprečavanja širenja pandemije.

Sva lica zatečena bez maski, ili istih koje se ne nose na propisani način, objekti bez potrebnih sanitarnih i dezinfekcionih sredstava, biće, naredbom ŠVS, a po uputstvu KŠ RS, bez opomene sankcionisani.

„Osnovni razlog i cilj je da zadržimo relativno stabilnu epidemiološku situaciju i sačuvamo građane Zaječara od inficiranja i neodgovornih pojedinaca koji im ugrožavaju zdravlje i život”, poručuju iz Štaba za vanredne situacije grada Zaječara.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Društvene mreže

24,191PratilacaLajkuj
4,184PratilacaZaprati
1,252PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub