Тимочка Тимочка
Почетна / Вести / Зајечар: У последњих 48 сати потврђена два нова случаја заразе корона вирусом
Град Зајечар — COVID-19

Зајечар: У последњих 48 сати потврђена два нова случаја заразе корона вирусом

У последњих 48 сати, од 29 обрађених PCR тестова, у граду Зајечару су потврђена два COVID-19 позитивна случаја инфекције овим вирусом и то један 21. октобра и један 22. октобра 2020. године. Оба лица су женског пола, старости 43 и 47 година.

До сада, укупно, од почетка пандемије, било је 451 инфицирано лице од чега 406 више нема позитиван резултат на ову инфекцију док су, нажалост, три лица преминула од последица инфекције.

Тренутно су потврђена 42 активна случаја од чега је петоро хоспитализовано на Инфективном одељењу ЗЦ „Зајечар” док се остала налазе у изолацији и на кућном лечењу под здравственим надзором.

Тренутно је у обради 64 (+13 комерцијалних) PCR тестова грађана Зајечара.

ШВС града Зајечара редовно прати ситуацију на терену и, уз помоћ надлежних служби и органа, предузима све законске мере како би се поштовале прописане мере КШ Владе РС и градског Штаба.

Посебну пажњу комунална милиција и инспекцијске службе усмеравају на јавни и такси превоз, тржне центре и веће трговинске ланце, бензинске пумпе и малопродајне објекте у рубним деловима града и селима где је уочено повећано кршење прописаних мера ради спречавања ширења пандемије.

Сва лица затечена без маски, или истих које се не носе на прописани начин, објекти без потребних санитарних и дезинфекционих средстава, биће, наредбом ШВС, а по упутству КШ РС, без опомене санкционисани.

„Основни разлог и циљ је да задржимо релативно стабилну епидемиолошку ситуацију и сачувамо грађане Зајечара од инфицирања и неодговорних појединаца који им угрожавају здравље и живот”, поручују из Штаба за ванредне ситуације града Зајечара.

Можда ће Вас занимати

Матична библиотека „Светозар Марковић” Зајечар

Зајечарска библиотека данас прославља 154. рођендан

Читаоница Зајечарска је почела са радом 27. новембра 1866. године, те данас Матична библиотека „Светозар …

Црвени крст Зајечар: Добровољно давање крви

Акција добровољног давања крви 2. децембра у Зајечару

Црвени крст Зајечар у сарадњи са Службом за трансфузију крви из Ниша у среду, 2. …

Претплатите се
Обавести о
guest
0 Коментара
Уграђене повратне информације
Погледајте све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо Ваше мишљење, оставите коментарx
()
x

Pin It on Pinterest

Одабир писма

Ћирилица Латиница