Тимочка Тимочка
Почетна / Вести / Одржана 40. седница Скупштине града Зајечара: Усвојена трећа измена буџета града Зајечара за 2020. годину

Одржана 40. седница Скупштине града Зајечара: Усвојена трећа измена буџета града Зајечара за 2020. годину

Уз поштовање свих мера заштите у борби против вируса COVID-19, у Дому културе у Котлујевцу јуче је одржана 40. седница Скупштине града Зајечара, на дневном реду је уз допуну на самом почетку заседања било 13 тачака. На одржаној седници је, између осталог, усвојен Предлог Одлуке о трећој измени и допуни буџета града Зајечара за 2020. годину, са Изменом Кадровског плана за 2020.

Како је истакла начелница одељења за буџет и финансије Валентина Ђуричић Одлуком о трећој измени и допуни, буџет града Зајечара за 2020. годину се увећава за 247.132.000 динара, тако да укупно планирана средства, из свих извора, износе 2.806.128.600 динара.

„Било је потребно увођење нових пројеката који нису били предвиђени досадашњим одлукама, за које смо средства добили из текуће буџетске резерве буџета Републике Србије за потребе инвестиције, за завршетак реализације инфраструктурне изградње индустријске зоне ’Запад’ и отварања фабрике ’Аптив’ у Зајечару и извршити прерасподелу, апропријације, ускладити остале изворе средстава корисника буџета града. Приликом израде трећег ребаланса укључене су све промене које су настале након одлуке о другој измени допуне буџета града Зајечара за 2020. годину и односе се на промене које су настале на позицијама које су промењене Решењем из текуће буџетске резерве”, навела је у образложењу начелница Одељења за буџет и финансије у Зајечару Валентина Ђуричић.

Шеф одборничке групе „Победа ЗА наш град – Др Ненад Ристовић” замерио је неодржавање седнице Одбора за буџет, пре седнице Скупштине града, имајући у виду да се ради о ребалансу од 247 милиона динара, од којих је око 246 милиона намењено за изградњу индустријске зоне у Зајечару и истакао је да је неозбиљно да се сада говори о њеном сређивању, јер како каже тај посао је могао да се заврши још одавно.

„Од 2012. године овде у Скупштини говоримо да је неопходно урадити једну индустријску зону. Сада 2020. године то тек почињемо да радимо са врло малим учешћем Зајечара и донацијом од Републике. Сматрам да је ово један изузетно неодговоран став и председника и заменика председника Одбора да немамо Извештај за ову седницу Скупштине. Са друге стране ако погледате Образложење, средства се дају за процес и избегну штете у поступку реализације Пројекта инфраструктуре изградње индустријске зоне ’Запад’”, рекао је Ристовић.

Председник Скупштине града Зајечара Стефан Занков истакао је да се ради о изузетку који не потврђује правило и да уколико се седница Одбора не одржи, или исти Одбор из другог разлога не достави Скупштини извештај о раду, Скупштина може донети одлуку о поједином питању и без тог извештаја. Такође, Занков је додао да по пословнику није могуће одлагање седница Одбора.

Заменица председнице Одбора за буџет Татјана Стојановић навела је да није реч о неком хиру, већ да није било техничких услова да се седница одржи.

Међу усвојеним Одлукама и Решењима су и Одлука о прибављању непокретности у јавну својину Града Зајечара, непосредном погодбом, уз накнаду, ради изградње улице Немањине у Зајечару, затим Решења о усвајању Почетног ликвидационог извештаја Јавног предузећа за планирање, пројектовање, изградњу и надзор „Урбанизам и изградња” Зајечар – у ликвидацији, као и Одлука о постављању споменика Генералу Гамбети и Генералу Цоловићу.

Скупштина је усвојила Извештај о раду, као и финансијски извештај за 2019. годину установе Народно позориште Тимочке Крајине – Центар за културу „Зоран Радмиловић” у Зајечару, затим и Извештај о реализацији Годишњег плана рада Предшколске установе „Ђулићи” Зајечар за септембар 2019 – август 2020. године и Годишњи План рада ове установе за радну 2020/2021. годину.

Можда ће Вас занимати

Матична библиотека „Светозар Марковић” Зајечар

Зајечарска библиотека данас прославља 154. рођендан

Читаоница Зајечарска је почела са радом 27. новембра 1866. године, те данас Матична библиотека „Светозар …

Црвени крст Зајечар: Добровољно давање крви

Акција добровољног давања крви 2. децембра у Зајечару

Црвени крст Зајечар у сарадњи са Службом за трансфузију крви из Ниша у среду, 2. …

Претплатите се
Обавести о
guest
0 Коментара
Уграђене повратне информације
Погледајте све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо Ваше мишљење, оставите коментарx
()
x

Pin It on Pinterest

Одабир писма

Ћирилица Латиница