Тимочка Тимочка
Почетна / Вести / Зајечарска публика уживала у представи „Зашто је полудео господин Р?“: „Зоранов брк“ стручни жири доделио Борису Исаковићу

Зајечарска публика уживала у представи „Зашто је полудео господин Р?“: „Зоранов брк“ стручни жири доделио Борису Исаковићу

На 29. Фестивалу „Дани Зорана Радмиловића” публика је шесте фестивалске вечери имала прилике да сазна „Зашто је полудео господин Р?” гледајући представу Југословенског драмског позоришта по тексту Рајнера Вернера Фацбиндера и Михаела Фенглера, у режији Боба Јелчића.

Господин Р. живи у Западној Немачкој почетком седамдесетих година. Има породицу коју воли, посао до ког му је стало, свој стан и свој телевизор који често гледа. Са њега свакодневно слуша вести о великим успесима и охрабрујуће речи политичара. Његов дом посећују пријатељи и родбина. Господин Р. има амбиције које гаји, бриге које га тиште и успомене које негује. Има добро здравље и испуњен љубавни живот. Једнога дана, изненада овај мирни човек убија целу породицу и веша се у тоалету фирме којој ради.

Једногласном одлуком жирија „Зоранов брк” припао је Борису Исаковићу, за улогу Господина Р. Борис је гледао представе Зорана Радмиловића, није имао прилике да га лично упозна јер је кратко живео, али је пуно прича слушао о њему док је радио у „Атељеу 212” од Ђузе Стоиљковића и Петра Краља, а сада, кадгод се појави „Мајсторска радионица” редовно је гледа.

„Разних сам се награда у Србији надобијао и чекао сам да ми се насмеје овај ’Зоранов брк’. Јако сам поносан! Што се представе тиче, питање је колико су се људи навикли на овакву форму, јер су представе код нас још увек конвенционалне. Ово није таква представа већ тражи одређени ангажман публике, која се у Зајечару одазвала. Питање је само тренутка колико представа од почетка треба да одмакне да би се сви заједно опустили и уживали у личним асоцијацијама које она сигурно буди. То је њена велика вредност. Треба се радовати сваком фестивалу у пандемији, чини ми се да хватамо последњи ваздух, да смо притерани до краја, не знам колико ће још моћи да раде позоришта. Сваки фестивал треба славити, уопште играње представа”, истиче Исаковић.

На Југословенском позоршном фестивалу у Ужицу награду „Ардалион” добили су: представа у целини, Бобо Јелчић за режију и Борис Исаковић за најбољу мушку улогу. Представа је учествовала на Међународном фестивалу комедије „Мостарска лиска” у Мостару и на Фестивалу у једном дејству у Младеновцу.

Такмичарски део главног програма Фестивала завршава се вечерас у 20:15 сати извођењем представе „Комедија ометена у развоју” Градског позоришта „Семберија” из Бијељине, по тексту Миливоја Млађеновића у режији Душана Тузланчића. Представи ће предходити промоција књиге „Успоменар 4 – Зоран 2020” Милана Цација Михаиловића.

Премијера представе „Казабалкан” зајечарског театра биће изведена у петак, 23. октобра, у част награђених.

И ове године на Фестивалу ће бити додељена Награда за најбоље глумачко остварење као и Награда за визуелни идентитет „Крстомир Миловановић”. Одлуку о томе донеће стручни жири 29. Фестивала „Дани Зорана Радмиловића” у саставу: др Мирослав Радоњић, председник, Душко Љуштина, члан и Енвер Петровци, члан. И на овогодишњем Фестивалу биће проглашена најбоља представа по избору публике.

Можда ће Вас занимати

Још 10 новоинфицираних лица у Зајечару, једна особа преминула

Према најновијем извештају Завода за јавно здравље „Тимок” Зајечар, у последња 24 часа обрађени су …

Радови на уређењу парка преко пута дрвеног моста на Поповој плажи се приводе крају

Данас и сутра, радници ЈКП „Тимок – одржавање”, приводе крају радове на уређењу парка преко …

Претплатите се
Обавести о
guest
0 Коментара
Уграђене повратне информације
Погледајте све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо Ваше мишљење, оставите коментарx
()
x

Pin It on Pinterest

Одабир писма

Ћирилица Латиница