Timočka Timočka
Početna / Vesti / Zaječar: Zasedali gradski većnici
Opština — Zaječar

Zaječar: Zasedali gradski većnici

U Zaječaru je održana sednica Gradskog veća 76. po redu,  na kojoj je usvojen Nacrt Odluke o načinu, kriterijumima i postupku dodele sredstava iz budžeta grada Zaječara za podsticanje projekata od javnog interesa koje realizuju udruženja, kao i Nacrt Pravilnika o utvrđivanju javnog interesa.

Na sednici je usvojen i Nacrt Rešenja o davanju saglasnosti na Pravilnik o pružanju usluga u Ustanovi za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju u Zaječaru, kao i Nacrt Rešenja o razrešenju članova Školskog odbora Medicinske škole.

Većnici su usvojili i Nacrt Programa za sprovođenje mera za podsticanje rađanja dece na teritoriji grada Zaječara, kao i Nacrt Odluke o naknadi za zaštitu i unapređivanje životne sredine. Takođe, usvojen je i Predlog Zaključka o utvrđivanju Predloga izmene programa korišćenja sredstava budžetskog fonda za zaštitu životne sredine za 2019. godinu.

„Skupština grada Zaječara je 2010. godine donela Odluku o zaštiti i unapređivanju životne sredine, po prethodnom pribavljenom pozitivnom mišljenju ministartsva nadležnog za te poslove. Ustavni sud Republike Srbije je osporio Odluku o naknadi za zaštitu i unapređivanju životne sredine, zbog proceduralnih razloga. Naime, nisu postojali dokazi da je sprovedena javna rasprava u postupku donošenja ove odluke od strane Skupštine grada, a po Zakonu o finansiranju lokalnih samouprava. Imajući u vidu, ranije preuzete obaveze o finansiranju i sufinansiranju projekata iz oblasti zaštite životne sredine, potrebno je doneti novu odluku o naknadi, kako bi se obezbedila finansijska sredstva za preuzete obaveze”, navela je u obrazloženju Jasmina Stević Jović, šef Kancelarije za zaštitu životne sredine.

Na današnjoj sednici usvojen je i Predlog Rešenja o davanju subvencija Javnom komunalnom preduzeću „Timok – održavanje” Zaječar za narednu godinu.

Većnici su usvojili i Predlog rešenja o davanju subvencija Javnom preduzeću za planiranje, projektovanje, izgradnju i nadžor „Urbanizam i izgradnja” Zaječar za 2019. godinu.

Na sednici usvojen je i Nacrt Rešenja o odobravanju finansiranja godišnjih programa sportskih organizacija za 2019. godinu, kao i Nacrt Odluke o rasporedu sredstava u oblasti sporta, a što predstavlja podršku lokalnim sportskim organizacijama, udruženjima i savezima za narednu godinu.

„Imamo zakonski određen novac koji ide za podsticanje i stvaranje uslova za unapređenje sportske rekreacije, odnosno bavljenje građana sportom, u iznosu od 10.500.000 dinara, 5.000.000 za školski sport, za delatnost organizacija u oblasti sporta 8.500.000 dinara, 25 miliona dinara za ekipni sport, i milion smo odvojili kako bi mogli da nagradimo sportiste iz grada ukoliko bi osvojili značajne uspehe na određenim takmičenjima”, rekao je Milan Stanković, pomoćnik gradonačelnika grada Zaječara.

Većnici su usvojili i izmene Rešenja o obrazovanju i imenovanju Komisije za podsticanje rađanja dece na teritoriji grada Zaječara.

Možda će Vas zanimati

Sednica Skupštine grada Zaječara

40. sednica Skupštine grada Zaječara 21. oktobra

U sredu, 21. oktobra u sali Doma kulture u Kotlujevcu biće održana 40. sednica Skupštine …

143. sednica Gradskog veća grada Zaječara

Zaječar: Održana 143. sednica Gradskog veća

Danas je u velikoj sali Skupštine grada Zaječara održana 143. sednica Gradskog veća grada Zaječara.Većnici …

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx
()
x

Pin It on Pinterest

Odabir pisma

Ćirilica Latinica